MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku).
2
Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran několikrát bouchněte. Maso z obou stran posypte kořenicí směsí. Ani kousek nesmí zůstat nezakrytý! Poté ho přikryjte a 1 až 5 dní marinujte v ledničce (minimálně dvě hodiny při pokojové teplotě).
3
Maso potřete olejem a zatáhněte na rozpáleném grilu. Dopékejte ho na nepřímém žáru, uvnitř by mělo zůstat trochu růžové. Před podáváním ho nechte dojít aspoň 3 minuty pod alobalem, ať nepřijdete o šťávu.
4
SALÁT : Brambory přepulte. Papriky nakrájejte na plátky, které nebudou propadávat do grilu. Cuketu nakrájejte na silnější půlměsíčky.
V misce promíchejte trochu šťávy z citronu se smetanou a nadrobno nasekanou pažitkou. Přidejte česnek a podle chuti sůl i pepř, případně ještě trochu citronu. Dip nechte chvíli odležet, ať se spojí chutě.