Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány podélně a příčně rozdělíme, abychom získali 8 dílů a zakapeme citrónovou šťávou. Plátky grilujeme z každé strany cca 4 minuty (čas upravujeme podle druhu masa). Banány vložíme na máslem vytřené alobalové grilovací misky nebo na plátky alobalu, plátky sýra položíme na banány, posypeme ořechy a také grilujeme než se sýr roztaví. Potom na talíře položíme plátky masa a na ně upravíme dílky banánů.
Dělala jsem s vepřovým i kuřecím a s nivou i s eidamem. Místo lískáčů jsem našla jen vlašské a mandle, tak jsem udělala takový mix :) Bylo to moc dobré! Ten banán se sýrem a masem v medu - moc dobré.
Karlina
|28. 5. 2007 19:09
Věro v troubě v alobalu jsem to dělala a přesně jak ty říkáš s tím otevčením alobalu ke konci a bylo to moc dobré
Bart
|28. 5. 2007 17:10
Tak tohle urcite vyzkousim.Vypada to dobre a podle meho nazoru to bude velice chutne :)
Věra
|17. 5. 2007 20:18
Já bych se vůbec nebála medailonky zabalit do allobalu a péct v troubě. Asi vyzkouším tento způsob přípravy. Myslím si, že zas tak velký rozdíl to nebude. Možná až na tu kůrčičku. Ale před koncem pečení asi rozdělám alobal, aby nějaká kůrčička byla.
Kájina
|17. 5. 2007 19:38
Je to super, v sobotu jsme grilovali a tímhle jsem se vytáhla před kamarády, díky za recept
Pralev
|12. 4. 2006 00:15
Šlo by to místo grilování péct v alobalu v troubě? (Nechci se tu přít o to, že pak už nebude na místě název Grilované medailonky, jde mi spíš o srovnání chutí)