Marináda: otevřeme plechovku s ananasem, vodu vylejeme do 0,5 l skleničky, přidáme k ní olivový olej - 2-3 polévkové lžíce. K tomu dáme směs grilovacího koření - exotic, a přidáme chilli (kdo nemá chilli, tak přidá pálivé gril. koření). Pěkně ve sklenici promícháme a zkusíme koštnout - přidáme pak dle libosti - musí být cítit chuť nejen ananasové vody.
2
Maso: omyjeme, naklepeme - přiměřeně, do misky dáme nařezanou ciluli - pár kousků a zalijeme. Přidáme trošku soli, pepře a ananasu (je dobré mít ty továně nařezané na kostičky). Prokládáme maso, zaléváme a přidáváme cibuli a ananas. Mezi jednotlivé kuřecí maso dáváme cibuli, marinádu a ananas. Pořád dokola, až vše bude v jednom. Naložené v tomto stavu vydrží 2-3 dny - víc neriskujete - dejte do lednice minimálně na 1-2 hodiny před grilováním.
3
Grilování: maso se nezmění, jen cibuli a ananas dejte do alobalu a při grilování dejte k masu grilovat.
4
Podávejte s horkým anansem (ananas je pálivější než samotné maso), chleba atd.