Omytá a osušená stehna posolíme, posypeme grilovacím kořením a hned dáváme do papińáku na rozpálený olej (vše děláme rychle, aby maso nezvlhlo). Dno musí být pokryto masem, aby se olej nepřepaloval. Opečené kousky obrátíme na vnější stranu a po chvilce hrnec uzavřeme a začínáme "grilovat". V okamžiku největšího tlaku (únik páry) ztlumíme oheň a sledujeme čas grilování. V tomto případě asi 8 minut.
2
Pak hrnec odstavíme a po otevření maso rovnou servírujeme.Takto lze připravit i řízky ve strouhance nebo v těstíčku. Doba grilování bude 5 minut. Jsou měkké jako dortíček... Recept mám od známé, prý skutečně chutná jako grilované.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna
|18. 8. 2015 12:03
Fakt rychlovka :-) . Pak následné čištění sporáku a jeho čištění v okruhu půl metru, žádná rychlovka :-( .
Tomas Kalenda
|30. 4. 2008 21:43
muj kmos dava 2 ale ja 1 proste jsou supr
Jolana Janková
|29. 4. 2008 09:43
Tak jsem včera vyzkoušela z nedostatku času a byli jsme všichni doma mile překvapení. Kuře měkkoučké, hodně moc dobré šťávičky. Jen ta kůžička nebyla křupavá,tak jsem na chvilinku zapnula gril a dodělala kůžičku. Bez chyby, super, dávám jedna.
Danka Snášelová
|28. 4. 2008 16:28
Jani,je to doopravdy rychlovka. Recept znám již delší dobu. Jednou byl uveřejněn v kalendáři Frekvence 1. Drž se receptu a masíčko bude velká mňamka. Masíčko orestuj z jedné a z druhé strany na trošce oleje, potom papiňák zavři a když pára začne z ventílku syčet, ztlum oheň a podívej se na hodinky. Za 8 minut je kuřátko hotové. Do výpečku dej pak vařit i brambory a budeš mít boule za ušima. Já brambory vařím jenom v papiňáku, recept je od Marysy a je uveřejněn na těchto stránkách pod názvem Brambory v papiňáku. Nech chutná. Danka
Jana Remková
|28. 4. 2008 14:55
No,tak to jsem fakt ještě neslyšela a někdy se taková rychlovka opravdu hodí,takže žádná voda,jen ten olej?Musím to zkusit,jinak se zblázním!!Jana
Danka Snášelová
|27. 4. 2008 23:16
Děkuji za připomenutí receptu. Manžel ho opět vyzkoušel - je to výborná rychlovka. Velice chutný oběd nebo večeře, která je na stole raz dva. Nic nemůžete pokazit. Doporučuji pak do vypečku přidat nakrájené syrové brambory (pochopitelně hotové stehýnka vyndat), papiňák znovu uzavřít a brambory ve výpečku vařit 8 - 10 minut. (čas vaření počítáme až z ventilku začne unikat pára). A to je pak s kuřátkem doopravdy bomba. Dávám pochopitelně za 1.
Věra Štroblová
|16. 4. 2008 14:59
Díky nedostatku času jsem vyzkoušela tento vynikající recept. Když jsem vyndala měkké masíčko, tak jsem do štávy dala cibuli nakrájenou na kroužky a chvilku smahla a pak přidala nové brambory a mrkev na plátky, promíchala, prohřála a nahoru dala brokolici , ještě dochutila grilovacím kořením a zavřela papiňák na 5 min. je to výborná příloha ke "grilovanému kuřecímu". Dávám za 1***
Jana Kutačová
|11. 9. 2006 09:51
Takhle upravené kuřátko není špatné,ale jako grilované mi moc nepřipadalo.Jinak je příprava jednoduchá a rychlá:o)