Kuře dobře omyjeme. Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, sojové omáčky, kečupu a soli. Touto směsí potřeme kuře zevnitř i vně a necháme chvíli odležet. Grilujeme v troubě nejprve prsy dolů nebo napíchnuté na stojánku. Během pečení potíráme zbytkem marinády. Výborně chutná se zeleninou a pečivem.
Kuře je moc dobré, zkusili jsme podle doporučení Petrsiky s máslem, místo ostrého kečupu lžička rajského protlaku s troškou chilly, je to ňamka. Pokud někdo bude péct v troubě pod grilem jako já,doporučuji kuře udělat naplacato. To znamená rozříznout podél hrudní kosti , jako když začínáte s vykošťováním, žebra od kosti z jedné strany odštípnu, dá se to i nožem, pak kuře otevřu, aby bylo placaté, zatížím dalším prkýnkem, do kterého párkrát majznu paličkou na maso. Lépe se tak propeče.
Kuře je moc dobré, zkusili jsme podle doporučení Petrsiky s máslem, místo ostrého kečupu lžička rajského protlaku s troškou chilly, je to ňamka. Pokud někdo bude péct v troubě pod grilem jako já,doporučuji kuře udělat naplacato. To znamená rozříznout podél hrudní kosti , jako když začínáte s vykošťováním, žebra od kosti z jedné strany odštípnu, dá se to i nožem, pak kuře otevřu, aby bylo placaté, zatížím dalším prkýnkem, do kterého párkrát majznu paličkou na maso. Lépe se tak propeče.