ks
okurka salátová
podélně rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
2
ks
zelená chilli paprička
zbavená semínek a nakrájená na nudličky
2
ks
šalotka
najemno nakrájená
Na chilli dresink
1
stroužek
česnek
najemno nasekaný
1
lžíce
limetková šťáva
2
lžíce
cukr
přírodní
1
lžíce
rybí omáčka
Postup přípravy receptu
1
Kalamáry nakrájejte asi na čtyřcentimetrové plátky, osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou a nechte v chladu. V třecí misce rozdrťte česnek se špetkou soli a chilli papričky na pastu. Přidejte limetkovou šťávu a cukr a míchejte, až se cukr zcela rozpustí. Poté přidejte rybí omáčku. Polovinu arašídového oleje rozpalte na grilovací pánvi s nepřilnavým povrchem. Ochucené kalamáry osmažte dvě až tři minuty nejprve z jedné strany, otočte je a smažte ještě asi 30 sekund z druhé, až se zkroutí. Promíchejte s ostatními surovinami, přelijte dresinkem a ihned podávejte.