Rozložte porce kuřete v jedné vrstvě ve větší zapékací míse a potřete je lehce olivovým olejem. 15 minut je nechte v předehřátém grilu a občas je otočte, aby se opekly do zlatova. Píchněte do kuřete grilovací jehlou pokud nevyteče růžová šťáva, ale bezbarvá, je maso propečené. Odlijte nadbytečný tuk. V menší pánvi prohřejte protlak a polovinu omáčky pesto a kuřecí maso touto směsí přelijte. Grilujte maso ještě pár minut, aby se na něm omáčka zapekla. Mezitím namažte zbývajícím pestem krajíce chleba. Namazané chleby vložte do grilu nad kuřecí maso a zasypte je parmezánem. Sýr posypte piniovými semínky. Grilujte ještě 2-3 minuty, dokud nezačnou chleby hnědnout a pesto na nich bublat. Podávejte s listy salátu.