Hrušky rozkrojíme na polovinu a řeznou plochu ihned namočíme do citronové šťávy, abychom zamezili zhnědnutí. Pak malou lžičkou vydlabneme jádřince. Na kulatou dírku položíme 1 hvězdičku badyánu a přes ni nalejeme 1 lžičku medu. Zabalíme do alobalu. Dáme na gril a grilujeme zhruba 15 minut. Ihned servírujeme.
Je to jednoduchý, aromatický a chutný dezert. Místo 1 hvězdičky badyánu se může použít 5 ks hřebíčků, 5 zrnek kardamonu, kousek celé skořice nebo i malý bobkový list. Případně do každé půlky dát jiné koření.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Airan Novakova
|15. 11. 2005 10:31
Pecene hrusky a jablka na jakykoli spusob jsou nas oblibeny dezert na podzim a zimu...rikame jim " antidepresiva" :-)) Bude to znit zvlastne, ale ja je mam nejradeji ke kave.