Cukety nakrájíme podélně, lilek na kolečka. Obojí posolíme a necháme "vyplakat". Poté grilujeme (použila jsem stolní elektrický gril), nebo opečeme na pánvi, ale je možné i na venkovním grilu.
Do olivového oleje přidáme pár kapek balsamico octa a dobře promícháme (nechce se to spojit, ale dá si to říci) pak přidáme prolisovaný česnek a olivy. Do skleněné misky klademe střídavě plátky lilku a cukety a proléváme ochuceným olejem.
Vynikající recept, ta marináda je prostě úžasná, je to úplně něco jiného, než klasická grilovaná zelenina. Doporučuji všem milovníkům oliv. Museli jsme dělat přes sezónu opakovaně, jak nám chutnalo.
pro mě je tohle vynikající hlavní jídlo. grilovanou cuketu dělám přes léto snad 2x týdně - je to výborné a na zahradě to roste jak plevel, takže i levné. dávám si k tomu různé zeleninové dresinky - já mám nejraději francouzský (taky hellmanns).takhle nakládat mě to ještě nenapadlo. super, to zarovnán půlku kuchyně touhle dobrotou.