• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Grilované chobotnice
Napište svůj komentář k receptu

Grilované chobotnice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilované chobotnice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g chobotnice
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 1
      lžíce ocet
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce bazalka
    • 2
      lžíce petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V misce smícháme citronovou šťávu s octem a pomalu všleháme 6 lžic oleje, osolíme a opepříme. Chobotnice omyjeme studenou vodou a osušíme. Osolíme a opeříme a pokapeme olejem.
2
Takto připravené chobotnice grilujeme asi minutu z každé strany a v misce necháme asi 3 minuty odležet. Poté slijeme šťávu a chobotnice potřeme olejem s citronovou šťávou a posypeme sekanou bazalkou a petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilované chobotnice na rukolovém salátu

Grilované chobotnice na rukolovém…

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Chobotnice na cibuli

Chobotnice na cibuli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lopi | 5. 5. 2015 01:15

    Tak toto napisál eném debyl, to se nedá jisť :-( ďakujem :-$

  • Lopi | 5. 5. 2015 01:14

    Tak toto napisál eném debyl, to se nedá jisť :-( ďakujem :-$

  • cuoco | 18. 9. 2011 23:53

    :-D Jasne ze grilujeme , tak su najlepsie ale nie ako je to tu popisane, :'(

  • rebel1872 | 18. 9. 2011 23:01

    bylo to dobrý,jen tomu něco malinko chybělo,jen jsem ještě nepřišel na to co.

  • Choly | 13. 7. 2011 22:57

    Vyzkousel jsem chobotnice velikosti dlane rozmrazene pres noc v lednici, 15-20 minut v papinaku potom nalozit do toho octa s olejem, pomalu ogrilovat a byla mnamka. Je fakt ze bez vareni by to asi neslo...

  • dtwest | 5. 2. 2011 21:40

    Lucie K 23.01.2010 | 15:14 "Chobotnice se v žádném připadě negriluje , tak - tak... " :-$ Čo je toto ku.va za dríst????!

  • Lucie K | 23. 1. 2010 15:14

    Chobotnice se v žádném připadě negriluje , tak - tak... Oplachneme ji pod vlažnou vodou pokud je čerstvá , pokud mražená což není tak správné , tak ji necháme v lednici rozmrazit , když však pospícháte můžete ji dát ihned do vody ccr. na 2a pul hodiny vařit ( + sůl , ol. olej ) , čerstvou na 2 hodiny do měkka ( zaleží též na velikosti). Na gril ji dáme až po uvaření né nikdy před , stáhnese a bude tzv. KOZY KOZY - tak tak - žvýkavá a tuhá. To samé ani s mini chobotničkami. Oba druhy jsou u nás dostupné !!! Jsem z CV a jezdím pro ne do PRG 1ks 500-1 kg grande chobotnice + 500g krevet + mušlí ccr 2000-2500,-Kč.Buonno apettit

  • Pája S | 10. 3. 2009 20:50

    Já tedy takové potvory nevařím,ani nemusim a už vůbec ne doma.Ale toto jsem viděla v Tv:chobotnice se vaří s lahví vína! Postup :lahev otevřeme a víno popíjíme a hlavně ten korkový špunt vhodíme k vařící se chobotnici!!Údajně pomůže ke změknutí .:-D

  • helena elfka | 9. 3. 2009 21:56

    Pokud mohu poradit,tak chobotnice se vaří dokud se nevyloupne zub. To mám od přátel z Chorvatska. Právě jsem ji vařila a je měkká a né žvýkavá.Vhodná na salát nebo jakoukoli přípravu.

  • Alex | 1. 8. 2007 16:57

    podla mna sa maju tu hodinku varit a potom grilovat. Idem to skusit uvidim ci to je pravda a dam vediet

  • František Bláha | 10. 6. 2007 14:35

    Vážené dámy a pánové, poučme se od národů, které mají s přípravou těchto pokrmů mnohem větší zkušenosti než my. Při náhodné návštěvě ostrova Aigina (kousek od Athén) v říjnu 2006 mě zaujaly "slunící se " chobotnice na plotě taverny. Vosy po nich lezly o sto šest. Nedalo mě to a zeptal jsem se taverníka, proč je takhle opaluje. Opověděl mě velmi jednoduše - first day on sun, second day on grill, super octopus, try now ! Tak jsem ji je objednal a byly fakt super. Já je teď dělám tak - tedy čerstvé u moře - že po ulovení chobotnici otočím hlavu, vytrhnu inkoustové váčky a vnitřnosti a pak s ní asi půl hodiny mlátím o skálu, přičemž často namáčím a mnu o hrubé kameny. Pak ji dám "odpočnout" na přímé slunce - nebojte se toho ! Večer odříznu hlavu s očima a vyhodím - i když se dá asi taky sníst. Chapadla nakrájím na přiměřené kousky, potřu olivovým olejem s citronovou šťávou.

  • Lidka Kábrtová | 9. 11. 2006 08:59

    To mi připomnělo dceru. Hleděla na článek v učebnici angličtiny:Have you ever eaten octopus?Hleděla naprosto nechápavě. A pak se rozzářila. Protože jí došlo, že ten milimetrový kousek olihně, který snědla na dovolené, je vlastně skoro chobotnice. Takže teď může dělat ramena mezi spolužačkama, že se nebála jíst chobotnici.

  • Marie Horáková | 9. 11. 2006 06:12

    Tak mi to nedalo a začala jsem hledat v kuchařkách a v Rybí kuchyni od p. Štěpničky jsem našla několik receptů na chobotnice a skutečně se musí vařit nimimálně hodinu i déle podle velikosti. Doporučuje ji i naklepat jako maso a potom teprve ji dál zpracovat. Jak jsem četla, že se mají dělat krátce, se buď týkalo jen malinkých nebo to byla hloupost.

  • Martina Veselá | 8. 11. 2006 20:55

    J.Březíku nemám zkušenost s těmi maličkými, ale velké se musí nechat buď přes noc v mrazáku, nebo se s nimi musí mlátit o kameny. Pak se hod. vaří a teprve potom se z nich něco připravuje. Jinak jsou právě jak guma

  • Marie Horáková | 8. 11. 2006 18:14

    Já jsem někde před časem četla, že se mají chobotničky dělat krátce, protože při delším tepelném zpracování jsou právě jak guma. Takže tento recept by tomu odpovídal. Z vlastní zkušenosti nevím.

  • J. Březík | 8. 11. 2006 17:14

    P.Veselá - dobrá poznámka, mám rád chbotnice když jsou měkké a ne jak žvýkačka, ale jak nato? Kdo to ví, tento nepoví a já to nevím.

  • lubo retro | 30. 10. 2006 18:52

    je to velmi dobre jedlo

  • luckymili | 19. 6. 2006 10:43

    Martino, autor-ka, měl-a zřejmě namysli baby chobotničky a čerstvé, bohužel pro nás nedostupné.

  • Martina Veselá | 26. 5. 2006 11:23

    Tak takhle připravené chobotnice budou pěkně žvejkavé. Za pár minut rozhodně nemůžou změknout. Připravuji chobotnice čerstvé, které nejprve dám do mrazáku(aby povolila svalová vlákna), poté 1 hod. vařit a pak např. grilovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Chobotnice
Maso Rybí Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Chobotnice Citronová šťáva Ocet Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

97
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
69
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
47
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
43
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Grilované chobotnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact