• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Grilované chobotnice
Napište svůj komentář k receptu

Grilované chobotnice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilované chobotnice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g chobotnice
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 1
      lžíce ocet
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce bazalka
    • 2
      lžíce petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V misce smícháme citronovou šťávu s octem a pomalu všleháme 6 lžic oleje, osolíme a opepříme. Chobotnice omyjeme studenou vodou a osušíme. Osolíme a opeříme a pokapeme olejem.
2
Takto připravené chobotnice grilujeme asi minutu z každé strany a v misce necháme asi 3 minuty odležet. Poté slijeme šťávu a chobotnice potřeme olejem s citronovou šťávou a posypeme sekanou bazalkou a petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilované chobotnice na rukolovém salátu

Grilované chobotnice na rukolovém…

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Chobotnice na cibuli

Chobotnice na cibuli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lopi | 5. 5. 2015 01:15

    Tak toto napisál eném debyl, to se nedá jisť :-( ďakujem :-$

  • Lopi | 5. 5. 2015 01:14

    Tak toto napisál eném debyl, to se nedá jisť :-( ďakujem :-$

  • cuoco | 18. 9. 2011 23:53

    :-D Jasne ze grilujeme , tak su najlepsie ale nie ako je to tu popisane, :'(

  • rebel1872 | 18. 9. 2011 23:01

    bylo to dobrý,jen tomu něco malinko chybělo,jen jsem ještě nepřišel na to co.

  • Choly | 13. 7. 2011 22:57

    Vyzkousel jsem chobotnice velikosti dlane rozmrazene pres noc v lednici, 15-20 minut v papinaku potom nalozit do toho octa s olejem, pomalu ogrilovat a byla mnamka. Je fakt ze bez vareni by to asi neslo...

  • dtwest | 5. 2. 2011 21:40

    Lucie K 23.01.2010 | 15:14 "Chobotnice se v žádném připadě negriluje , tak - tak... " :-$ Čo je toto ku.va za dríst????!

  • Lucie K | 23. 1. 2010 15:14

    Chobotnice se v žádném připadě negriluje , tak - tak... Oplachneme ji pod vlažnou vodou pokud je čerstvá , pokud mražená což není tak správné , tak ji necháme v lednici rozmrazit , když však pospícháte můžete ji dát ihned do vody ccr. na 2a pul hodiny vařit ( + sůl , ol. olej ) , čerstvou na 2 hodiny do měkka ( zaleží též na velikosti). Na gril ji dáme až po uvaření né nikdy před , stáhnese a bude tzv. KOZY KOZY - tak tak - žvýkavá a tuhá. To samé ani s mini chobotničkami. Oba druhy jsou u nás dostupné !!! Jsem z CV a jezdím pro ne do PRG 1ks 500-1 kg grande chobotnice + 500g krevet + mušlí ccr 2000-2500,-Kč.Buonno apettit

  • Pája S | 10. 3. 2009 20:50

    Já tedy takové potvory nevařím,ani nemusim a už vůbec ne doma.Ale toto jsem viděla v Tv:chobotnice se vaří s lahví vína! Postup :lahev otevřeme a víno popíjíme a hlavně ten korkový špunt vhodíme k vařící se chobotnici!!Údajně pomůže ke změknutí .:-D

  • helena elfka | 9. 3. 2009 21:56

    Pokud mohu poradit,tak chobotnice se vaří dokud se nevyloupne zub. To mám od přátel z Chorvatska. Právě jsem ji vařila a je měkká a né žvýkavá.Vhodná na salát nebo jakoukoli přípravu.

  • Alex | 1. 8. 2007 16:57

    podla mna sa maju tu hodinku varit a potom grilovat. Idem to skusit uvidim ci to je pravda a dam vediet

  • František Bláha | 10. 6. 2007 14:35

    Vážené dámy a pánové, poučme se od národů, které mají s přípravou těchto pokrmů mnohem větší zkušenosti než my. Při náhodné návštěvě ostrova Aigina (kousek od Athén) v říjnu 2006 mě zaujaly "slunící se " chobotnice na plotě taverny. Vosy po nich lezly o sto šest. Nedalo mě to a zeptal jsem se taverníka, proč je takhle opaluje. Opověděl mě velmi jednoduše - first day on sun, second day on grill, super octopus, try now ! Tak jsem ji je objednal a byly fakt super. Já je teď dělám tak - tedy čerstvé u moře - že po ulovení chobotnici otočím hlavu, vytrhnu inkoustové váčky a vnitřnosti a pak s ní asi půl hodiny mlátím o skálu, přičemž často namáčím a mnu o hrubé kameny. Pak ji dám "odpočnout" na přímé slunce - nebojte se toho ! Večer odříznu hlavu s očima a vyhodím - i když se dá asi taky sníst. Chapadla nakrájím na přiměřené kousky, potřu olivovým olejem s citronovou šťávou.

  • Lidka Kábrtová | 9. 11. 2006 08:59

    To mi připomnělo dceru. Hleděla na článek v učebnici angličtiny:Have you ever eaten octopus?Hleděla naprosto nechápavě. A pak se rozzářila. Protože jí došlo, že ten milimetrový kousek olihně, který snědla na dovolené, je vlastně skoro chobotnice. Takže teď může dělat ramena mezi spolužačkama, že se nebála jíst chobotnici.

  • Marie Horáková | 9. 11. 2006 06:12

    Tak mi to nedalo a začala jsem hledat v kuchařkách a v Rybí kuchyni od p. Štěpničky jsem našla několik receptů na chobotnice a skutečně se musí vařit nimimálně hodinu i déle podle velikosti. Doporučuje ji i naklepat jako maso a potom teprve ji dál zpracovat. Jak jsem četla, že se mají dělat krátce, se buď týkalo jen malinkých nebo to byla hloupost.

  • Martina Veselá | 8. 11. 2006 20:55

    J.Březíku nemám zkušenost s těmi maličkými, ale velké se musí nechat buď přes noc v mrazáku, nebo se s nimi musí mlátit o kameny. Pak se hod. vaří a teprve potom se z nich něco připravuje. Jinak jsou právě jak guma

  • Marie Horáková | 8. 11. 2006 18:14

    Já jsem někde před časem četla, že se mají chobotničky dělat krátce, protože při delším tepelném zpracování jsou právě jak guma. Takže tento recept by tomu odpovídal. Z vlastní zkušenosti nevím.

  • J. Březík | 8. 11. 2006 17:14

    P.Veselá - dobrá poznámka, mám rád chbotnice když jsou měkké a ne jak žvýkačka, ale jak nato? Kdo to ví, tento nepoví a já to nevím.

  • lubo retro | 30. 10. 2006 18:52

    je to velmi dobre jedlo

  • luckymili | 19. 6. 2006 10:43

    Martino, autor-ka, měl-a zřejmě namysli baby chobotničky a čerstvé, bohužel pro nás nedostupné.

  • Martina Veselá | 26. 5. 2006 11:23

    Tak takhle připravené chobotnice budou pěkně žvejkavé. Za pár minut rozhodně nemůžou změknout. Připravuji chobotnice čerstvé, které nejprve dám do mrazáku(aby povolila svalová vlákna), poté 1 hod. vařit a pak např. grilovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Chobotnice
Maso Rybí Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Chobotnice Citronová šťáva Ocet Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Housky

Housky

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

146
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
44
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dua Lipa v Praze a... České celebrity ve varu! Kdo se na koncert nedostal?

Dua Lipa v Praze a... České celebrity ve varu! Kdo se na koncert nedostal?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Grilované chobotnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact