• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Grilování není jen o mase. Na rozpáleném grilu je možné připravit např. i banány. Doplněné karamelovou omáčkou jsou výtečným dezertem, na kterém si pochutná celá rodina.

Domácí vanilkový extrakt

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce kokos plátky
    • 4
      ks banány pevné
    • 50
      g kokosový olej
    • 30
      g cukr moučka
    • máta lístky na ozdobu
  • Karamelová omáčka
    • 230
      g cukr krupice
    • 60
      ml voda (1/4 šálku)
    • 1
      špetka sůl
    • 400
      ml kokosové mléko vychlazené
    • 1
      lžička vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

1
Začněte omáčkou. Do kastrolu dejte cukr, vodu i sůl a za stálého míchání přiveďte k varu, připravte zlatohnědý karamel, asi 7 minut. Vmíchejte kokosovou smetanu – to je ztuhlá vrstva na kokosovém mléce, a za mírné teploty a stálého míchání 4 až 5 minut povařte. Pak přidejte vanilkový extrakt a nechte ztuhnout.

RADA: Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!

2
Kokosové plátky orestujte nasucho. Banány podélně rozkrojte. Potřete je kokosovým olejem a posypte moučkovým cukrem. Na středně rozehřátém grilu je nejprve opečte slupkou dolů a poté na řezné straně, asi 3 minuty.
3
Banány rozdělte na talíře a podávejte je s kokosem, karamelem a mátou.

RADA: Banánové moučníky: Jaký je váš nejoblíbenější?

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilované hrušky

Grilované hrušky

Grilované broskve

Grilované broskve

Grilované ovoce se sezamovým griliášem

Grilované ovoce se sezamovým griliášem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Grilování & BBQ
Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Cukr krupice Kokos Kokosové mléko Kokosový olej Máta Sůl Vanilkový extrakt Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

59
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
33
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
29
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
23
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
23
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s omáčkou…
Grilovaná žebra s vínem a brusinkami
Grilovaná žebra s vínem a brusinkami
Grilované brambory s česnekem
Grilované brambory s česnekem
Grilované broskve
Grilované broskve
Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě
Grilované cukety a lilky v olejovo…
  • Recepty.cz
  • Grilované banány s kokosem a karamelovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact