Grilování není jen o mase. Na rozpáleném grilu je možné připravit např. i banány. Doplněné karamelovou omáčkou jsou výtečným dezertem, na kterém si pochutná celá rodina.
Začněte omáčkou. Do kastrolu dejte cukr, vodu i sůl a za stálého míchání přiveďte k varu, připravte zlatohnědý karamel, asi 7 minut. Vmíchejte kokosovou smetanu – to je ztuhlá vrstva na kokosovém mléce, a za mírné teploty a stálého míchání 4 až 5 minut povařte. Pak přidejte vanilkový extrakt a nechte ztuhnout.
Kokosové plátky orestujte nasucho.
Banány podélně rozkrojte. Potřete je kokosovým olejem a posypte moučkovým cukrem. Na středně rozehřátém grilu je nejprve opečte slupkou dolů a poté na řezné straně, asi 3 minuty.
3
Banány rozdělte na talíře a podávejte je s kokosem, karamelem a mátou.