Připravte si na grilu místo masa zeleninu. Doplňte ji omáčkou chimichurri pocházející z Argentiny a těšte se na explozi chutí. Věřte, na této dobrotě si pochutnají nejen vegetariáni.
Nejprve připravte omáčku chimichurri.
Nasekejte nadrobno petrželku i pažitku a v misce promíchejte s ostatními surovinami. Podle chuti osolte.
2
Lilek nakrájejte na kolečka zhruba 1 cm silná, osolte a nechte v míse asi 15 minut vypotit. Poté důkladně osušte papírovou utěrkou. Cuketu pokrájejte na kolečka, papriku rozpulte a zbavte semínek, chřestu ulámejte dřevnaté konce, žampiony nakrájejte.
Všechnu zeleninu s houbami rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a promíchejte rukama, aby se v oleji obalila.
Rozehřejte gril a zeleninu ogrilujte ze všech stran. Poté vyndejte rajčata, gril ještě na chvíli zaklopte, aby vše zkřehlo.
Zeleninu s houbami naskládejte na velký talíř, posypte rozdrobeným sýrem, pořádně zakapejte omáčku chimichurri a ihned podávejte.