Sépie omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po stranách těla odkrojíme tuhé průsvitné okraje. V hlavové části najdeme a vykrojíme tuhou část ve středu chapadel, hlavu ale od těla neoddělujeme.
Česnek oloupeme, rozdrtíme a nasekáme na jemno, sépii dáme do mísy, přidáme česnek, polovinu petrželky, olej, sůl a šťávu z jednoho citronu. Promasírujeme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat v lednici.
3
Rozpálíme gril nebo grilovací pánev na velmi vysoká žár, zbývající citrony nakrájíme na silnější plátky. Z marinované sépie oklepeme přebytečnou marinádu a pak ji krátce grilujeme na prudkém žáru 3 až 5 minut z obou stran. Plátky citronu grilujeme, až zkaramelizují.
4
Grilovanou sépii nakrájíme na tenká kolečka, zasypeme zbylou petrželkou a dochutíme šťávou z grilovaných citronů. Podáváme s bílým křupavým pečivem, čerstvým salátem a sklenkou bílého vína.