• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná ryba s rebarborovým želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g rebarbora nakrájená nadrobno
    • 2
      ks červená chilli paprička malé (pokrájená nadrobno)
    • 140
      g želírovací cukr
    • 30
      ml jablečný ocet
    • 200
      ml rebarborový likér aperol
    • 1
      ks hlávkový salát srdíčko
    • 0,50
      svazek pažitka
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      kg fazole
    • 2
      ks šalotka najemno pokrájená
    • 50
      g pancetta nebo anglická slanina
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 50
      ml bílé víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks filety mořské ryby (po 180 g)
    • olivový olej na potření
    • brambůrky (chipsy) k podávání

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem, octem a likérem, asi 3 minuty. V misce nebo sklenici nechte několik hodin v chladu zpevnit. Salát a pažitku nadrobno nakrájejte, smetanu ušlehejte a dejte do chladu.
2
Fazole spařte vroucí vodou, zchlaďte studenou a vymáčkněte ze slupek, případně použijte mražené, krátce prohřáté. Šalotku a slaninu osmažte na másle, promíchejte s fazolemi, poprašte moukou, zalijte vínem a 1 až 2 minuty zlehka povařte. Rybu potřenou olejem ogrilujte a podávejte s fazolemi, slaninou, salátem se smetanou, bramborovými lupínky a pikantním želé z rebarbory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 18. 6. 2012 16:25

    Vidíte, a já z nich (a dalších podobných) vařím doma stále :-) Takže to jde. Samozřejmě, že mezi rybami jsou chuťové rozdíly, ale stále je to ryba...poté už se rozhodněte spíše dle vlastní chuti. Já sám za sebe bych šel klidně do lososa.

  • Tojefuk | 18. 6. 2012 15:43

    pane Nováku, i mezi mořskými rybami jsou VELKÉ rozdíly, takže právě mezi lososem a okounem je velký rozdíl. Jasně že taky umím gůglit, ale když si čtu recept, tak předpokládám, že potřebné informace budou obsaženy v tom receptu, ne že budu muset ještě dohledávat vyhledávačem. Víte problém receptů FOOD je v tom, že jsou možná efektní na fotce nebo mají zajímavý název a skládají se z neobvyklých surovin, ale vařit se prostě nedají, to se na mě nezlobte. Aspoň já bych skoro do žádného z těch receptů nešla a to věřte, že nejsem kuchařem typu "když nemáte parmazán, vražte tam eidam".

  • Vlasta Novák | 18. 6. 2012 12:08

    Dobrý den, co zkusit vyhledávač? Likér je tam v desítkách odkazů. Co Vám není jasné na filetech z mořské ryby? Losos, treska, platýz, okoun, pražma...je jich spousty.

  • Tojefuk | 18. 6. 2012 11:52

    Opět další, de fakto nerealizovatelný recept z rodiny FOOD... :'( Kdyby byl v receptu ASPOŇ návod, k jaké rybě by se to hodilo... No hlavně že je tam to želé z likéru, o kterém nikdy nikdo nic neslyšel :-D :-D :-D . Je to sice reklama, ale i ta by mohla mít hlavu a patu.

  • Anonym | 19. 6. 2011 20:56

    :-D :-D :-D

  • Ladia
    Ladia | 9. 6. 2011 08:43

    Tak jsem si myslela, že když nevím, co jsou fazole fava postačí mi kliknutí na ingredienci :-D a dozvěděla jsem se, že to jsou fazole :-D :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Červen Oběd Večeře Grilování Vaření Návštěva Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambůrky (chipsy) Červená chilli paprička Fazole Filety Hladká mouka Hlávkový salát Jablečný ocet Máslo Olivový olej Pancetta Pažitka Pepř mletý Rebarbora Rebarborový likér Aperol Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Želírovací cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

195
Kachna s rozinkovým zelím
Kachna s rozinkovým zelím
151
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
97
Houbový guláš
Houbový guláš
65
Pórková polévka s chorizem
Pórková polévka s…
47
Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)
Bramborovo-sýrové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Netradiční narozeninová oslava Dominiky Myslivcové: V podprsence na zámku!

Netradiční narozeninová oslava Dominiky Myslivcové: V podprsence na zámku!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou
Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…
Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
Grilovaná sépie s citronem
Grilovaná sépie s citronem
Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem
Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…
Grilovaná vepřová panenka s meruňkami a kukuřicí
Grilovaná vepřová panenka s meruňkami a…
  • Recepty.cz
  • Grilovaná ryba s rebarborovým želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact