• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná ryba s rebarborovým želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g rebarbora nakrájená nadrobno
    • 2
      ks červená chilli paprička malé (pokrájená nadrobno)
    • 140
      g želírovací cukr
    • 30
      ml jablečný ocet
    • 200
      ml rebarborový likér aperol
    • 1
      ks hlávkový salát srdíčko
    • 0,50
      svazek pažitka
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      kg fazole
    • 2
      ks šalotka najemno pokrájená
    • 50
      g pancetta nebo anglická slanina
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 50
      ml bílé víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks filety mořské ryby (po 180 g)
    • olivový olej na potření
    • brambůrky (chipsy) k podávání

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem, octem a likérem, asi 3 minuty. V misce nebo sklenici nechte několik hodin v chladu zpevnit. Salát a pažitku nadrobno nakrájejte, smetanu ušlehejte a dejte do chladu.
2
Fazole spařte vroucí vodou, zchlaďte studenou a vymáčkněte ze slupek, případně použijte mražené, krátce prohřáté. Šalotku a slaninu osmažte na másle, promíchejte s fazolemi, poprašte moukou, zalijte vínem a 1 až 2 minuty zlehka povařte. Rybu potřenou olejem ogrilujte a podávejte s fazolemi, slaninou, salátem se smetanou, bramborovými lupínky a pikantním želé z rebarbory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 18. 6. 2012 16:25

    Vidíte, a já z nich (a dalších podobných) vařím doma stále :-) Takže to jde. Samozřejmě, že mezi rybami jsou chuťové rozdíly, ale stále je to ryba...poté už se rozhodněte spíše dle vlastní chuti. Já sám za sebe bych šel klidně do lososa.

  • Tojefuk | 18. 6. 2012 15:43

    pane Nováku, i mezi mořskými rybami jsou VELKÉ rozdíly, takže právě mezi lososem a okounem je velký rozdíl. Jasně že taky umím gůglit, ale když si čtu recept, tak předpokládám, že potřebné informace budou obsaženy v tom receptu, ne že budu muset ještě dohledávat vyhledávačem. Víte problém receptů FOOD je v tom, že jsou možná efektní na fotce nebo mají zajímavý název a skládají se z neobvyklých surovin, ale vařit se prostě nedají, to se na mě nezlobte. Aspoň já bych skoro do žádného z těch receptů nešla a to věřte, že nejsem kuchařem typu "když nemáte parmazán, vražte tam eidam".

  • Vlasta Novák | 18. 6. 2012 12:08

    Dobrý den, co zkusit vyhledávač? Likér je tam v desítkách odkazů. Co Vám není jasné na filetech z mořské ryby? Losos, treska, platýz, okoun, pražma...je jich spousty.

  • Tojefuk | 18. 6. 2012 11:52

    Opět další, de fakto nerealizovatelný recept z rodiny FOOD... :'( Kdyby byl v receptu ASPOŇ návod, k jaké rybě by se to hodilo... No hlavně že je tam to želé z likéru, o kterém nikdy nikdo nic neslyšel :-D :-D :-D . Je to sice reklama, ale i ta by mohla mít hlavu a patu.

  • Anonym | 19. 6. 2011 20:56

    :-D :-D :-D

  • Ladia
    Ladia | 9. 6. 2011 08:43

    Tak jsem si myslela, že když nevím, co jsou fazole fava postačí mi kliknutí na ingredienci :-D a dozvěděla jsem se, že to jsou fazole :-D :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Červen Oběd Večeře Grilování Vaření Návštěva Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambůrky (chipsy) Červená chilli paprička Fazole Filety Hladká mouka Hlávkový salát Jablečný ocet Máslo Olivový olej Pancetta Pažitka Pepř mletý Rebarbora Rebarborový likér Aperol Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Želírovací cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Čebureky

Čebureky

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

317
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
152
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
126
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
119
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
117
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Krásná Sisa Sklovská: Manžel jako sponzor! Ale má to háček...

Krásná Sisa Sklovská: Manžel jako sponzor! Ale má to háček...

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou
Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…
Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
Grilovaná sépie s citronem
Grilovaná sépie s citronem
Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem
Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…
Grilovaná vepřová panenka s meruňkami a kukuřicí
Grilovaná vepřová panenka s meruňkami a…
  • Recepty.cz
  • Grilovaná ryba s rebarborovým želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact