• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná ryba s rebarborovým želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g rebarbora nakrájená nadrobno
    • 2
      ks červená chilli paprička malé (pokrájená nadrobno)
    • 140
      g želírovací cukr
    • 30
      ml jablečný ocet
    • 200
      ml rebarborový likér aperol
    • 1
      ks hlávkový salát srdíčko
    • 0,50
      svazek pažitka
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      kg fazole
    • 2
      ks šalotka najemno pokrájená
    • 50
      g pancetta nebo anglická slanina
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 50
      ml bílé víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks filety mořské ryby (po 180 g)
    • olivový olej na potření
    • brambůrky (chipsy) k podávání

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem, octem a likérem, asi 3 minuty. V misce nebo sklenici nechte několik hodin v chladu zpevnit. Salát a pažitku nadrobno nakrájejte, smetanu ušlehejte a dejte do chladu.
2
Fazole spařte vroucí vodou, zchlaďte studenou a vymáčkněte ze slupek, případně použijte mražené, krátce prohřáté. Šalotku a slaninu osmažte na másle, promíchejte s fazolemi, poprašte moukou, zalijte vínem a 1 až 2 minuty zlehka povařte. Rybu potřenou olejem ogrilujte a podávejte s fazolemi, slaninou, salátem se smetanou, bramborovými lupínky a pikantním želé z rebarbory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 18. 6. 2012 16:25

    Vidíte, a já z nich (a dalších podobných) vařím doma stále :-) Takže to jde. Samozřejmě, že mezi rybami jsou chuťové rozdíly, ale stále je to ryba...poté už se rozhodněte spíše dle vlastní chuti. Já sám za sebe bych šel klidně do lososa.

  • Tojefuk | 18. 6. 2012 15:43

    pane Nováku, i mezi mořskými rybami jsou VELKÉ rozdíly, takže právě mezi lososem a okounem je velký rozdíl. Jasně že taky umím gůglit, ale když si čtu recept, tak předpokládám, že potřebné informace budou obsaženy v tom receptu, ne že budu muset ještě dohledávat vyhledávačem. Víte problém receptů FOOD je v tom, že jsou možná efektní na fotce nebo mají zajímavý název a skládají se z neobvyklých surovin, ale vařit se prostě nedají, to se na mě nezlobte. Aspoň já bych skoro do žádného z těch receptů nešla a to věřte, že nejsem kuchařem typu "když nemáte parmazán, vražte tam eidam".

  • Vlasta Novák | 18. 6. 2012 12:08

    Dobrý den, co zkusit vyhledávač? Likér je tam v desítkách odkazů. Co Vám není jasné na filetech z mořské ryby? Losos, treska, platýz, okoun, pražma...je jich spousty.

  • Tojefuk | 18. 6. 2012 11:52

    Opět další, de fakto nerealizovatelný recept z rodiny FOOD... :'( Kdyby byl v receptu ASPOŇ návod, k jaké rybě by se to hodilo... No hlavně že je tam to želé z likéru, o kterém nikdy nikdo nic neslyšel :-D :-D :-D . Je to sice reklama, ale i ta by mohla mít hlavu a patu.

  • Anonym | 19. 6. 2011 20:56

    :-D :-D :-D

  • Ladia
    Ladia | 9. 6. 2011 08:43

    Tak jsem si myslela, že když nevím, co jsou fazole fava postačí mi kliknutí na ingredienci :-D a dozvěděla jsem se, že to jsou fazole :-D :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Červen Oběd Večeře Grilování Vaření Návštěva Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambůrky (chipsy) Červená chilli paprička Fazole Filety Hladká mouka Hlávkový salát Jablečný ocet Máslo Olivový olej Pancetta Pažitka Pepř mletý Rebarbora Rebarborový likér Aperol Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Želírovací cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

70
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos -…
30
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
25
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Švantnerová dala sbohem Varům: Předvedla nové vnady!

Švantnerová dala sbohem Varům: Předvedla nové vnady!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kuřecí stehna
Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou
Grilovaná kýta s cuketovým zelím,…
Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
Grilovaná sépie s citronem
Grilovaná sépie s citronem
Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem
Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…
Grilovaná vepřová panenka s meruňkami a kukuřicí
Grilovaná vepřová panenka s meruňkami a…
  • Recepty.cz
  • Grilovaná ryba s rebarborovým želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact