Jarko, polenta má právě tu výhodu, že ji můžete dochutit poměrně čímkoli a dost výrazně. Samotná je nevýrazná a dobře doplní pikantnější pokrmy.
Škoda, že jsem si tohle nepřečetla dřív, než jsem polentu vařila - skutečně sopka, ještě že nosím brýle! :-), právě mi tuhne v misce. Byl to první pokus, naprosto bez ingrediencí , ale vidím to buď tak, jak píšete, nebo proloženou zeleninkou či houbičkami, navrch sýr - a co takhle do té H2O přidat třeba póreček či cokoli ? Tak dobrou zdravou chuť!!! j.
Díky za vysvětlení, budu muset občas navštívit nějakou prodejnu zdravé výživy a vyzkoušet něco nového.
Polenta je kukuřičná krupice, která je zdravější než pšeničná. Koupíte ji v biopotravinách. Po uvaření ztuhne a může se dále upravovat. V obchodě s biopotravinami mají i "knedlíky" = šišky z uvařené polenty. Stačí je jenom nakrájet na plátky nebo kostky a opékat, zapékat,...Tento recept je jiný tím, že polenta je po smíchání s ostatními ingrediencemi voňavá. Hodí se právě dobře na gril. Když si ve vyhledávání zadáte slovo polenta, "vyplivne" vám to i jiné recepty:-))
Prosila bych autorku o vysvětlení co je to polenta a jak se připravuje? Díky