• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grilovaná polenta
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná polenta

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná polenta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 375
      g polenta
    • 1,80
      l vývar
    • 6
      ks jarní cibulka
    • 125
      ml červené víno
    • 2
      ks červená cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks sušená rajčata
    • 1
      ks chilli papričky
    • 3
      lžíce petrželka 2-3
    • 4
      ks černé olivy nemusí být, bez pecek
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Do hlubokého litinového nebo nerezového hrnce se silným dnem dáme 300 ml vývaru a víno, přidáme krájenou červenou cibuli, drcený česnek, krájená rajčata, papričku na kousky, kdo chce, tak krájené olivy. Přivedeme k varu a vaříme prudce 5 - 7 minut, pak odkryjeme pokličku a pokračujeme, dokud cibule nezměkne a neodpaří se většina tekutiny.
2
Vmícháme nakrájené jarní cibulky a zprudka dusíme, aby se odpařil zbytek tekutiny. Pak přilijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a zvolna dusíme. Na ruku, kterou mícháme, si navlečeme chňapku a rovnoměrným proudem vsypeme za stálého míchání polentu. POZOR směs se chová jako sopka! Mícháme a jakmile směs zhoustne, vaříme ještě asi 5 minut, dokud není polenta hladká a měkká. Odstavíme, vmícháme petrželku a dochutíme. Chuť by měla být výrazná.
3
Rozetřeme na plech a po ztuhnutí nakrájíme na čtverce, potřeme olejem a grilujeme.
4
Podáváme s grilovanou nebo pečenou zeleninou, houbami a různými omáčkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená polenta

Smažená polenta

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Polenta s klobásou

Polenta s klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 26. 6. 2006 10:00

    Jarko, polenta má právě tu výhodu, že ji můžete dochutit poměrně čímkoli a dost výrazně. Samotná je nevýrazná a dobře doplní pikantnější pokrmy.

  • Jarka Turková | 24. 6. 2006 14:41

    Škoda, že jsem si tohle nepřečetla dřív, než jsem polentu vařila - skutečně sopka, ještě že nosím brýle! :-), právě mi tuhne v misce. Byl to první pokus, naprosto bez ingrediencí , ale vidím to buď tak, jak píšete, nebo proloženou zeleninkou či houbičkami, navrch sýr - a co takhle do té H2O přidat třeba póreček či cokoli ? Tak dobrou zdravou chuť!!! j.

  • Ivana Přikrylová | 20. 6. 2006 20:50

    Díky za vysvětlení, budu muset občas navštívit nějakou prodejnu zdravé výživy a vyzkoušet něco nového.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 6. 2006 17:10

    Polenta je kukuřičná krupice, která je zdravější než pšeničná. Koupíte ji v biopotravinách. Po uvaření ztuhne a může se dále upravovat. V obchodě s biopotravinami mají i "knedlíky" = šišky z uvařené polenty. Stačí je jenom nakrájet na plátky nebo kostky a opékat, zapékat,...Tento recept je jiný tím, že polenta je po smíchání s ostatními ingrediencemi voňavá. Hodí se právě dobře na gril. Když si ve vyhledávání zadáte slovo polenta, "vyplivne" vám to i jiné recepty:-))

  • Ivana Přikrylová | 20. 6. 2006 16:15

    Prosila bych autorku o vysvětlení co je to polenta a jak se připravuje? Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Obiloviny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé olivy Červená cibule Červené víno Česnek Chilli papričky Jarní cibulka Olej Pepř mletý Petrželka Polenta Sůl Sušená rajčata Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

166
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
162
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
126
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
113
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
99
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Grilovaná polenta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact