anglická slanina
, moravská nebo váhalova... - plátky
sůl
pepř mletý
nebo námi oblíbené koření (kmín, paprika...)
šalvěj
- lístky nebo rozmarýn, tymián... (snítky)
párátka
pivo
světlá nebo tmavá desítka
Postup přípravy receptu
1
Množství dle počtu strávníků.
2
Očištěné maso osolíme, okořeníme, položíme na něj buď lístky šalvěje nebo snítku tymiánu, rozmarýnu... a celé pevně obalíme do zhruba dvou plátků slaniny, které připevníme k masu párátkem. Takto připravené maso skládáme do misky, poté zalijeme pivem a v pivní lázni je necháme koupat cca 2-3 hodiny při pokojové teplotě. Pokud je nemáme zcela potopené, doporučuji během "koupele" otočit.
3
Maso poté vyndáme a na rozpáleném grilu grilujeme ze všech stran dozlatova. Po sundání z grilu dáme na talíř, kde necháme cca dvě minuty odpočinout, pak rozkrojíme, na horké maso položíme plátek bylinkového másla a podáváme.