ks
brambory
Množství 6ks odpovídá větším kusům brambor
1
ks
cuketa
Přibližně 300-400g
1
ks
paprika
Barevnost papriky dle oblíbenosti
sůl
pepř mletý
petrželka
bazalka
Jen lehce, aby nepřebila chuť masa
1
lžička
hořčice
1
ks
cibule
Jedna menší cibule
Postup přípravy receptu
1
Jako ozdobu jsem zvolila grilovanou cuketu, grilované bramborové dukátky a čerstvou papriku.
2
Prvně přichystáme maso. Do oleje v misce vmícháme sůl, pepř, petrželku, bazalku a hořčici - vše dle chuti. Vložíme celou kýtu a necháme čtvrt až půl hodiny zaležet. Samozřejmě si můžete maso nakořenit podle sebe.
3
Pak dáme do osolené vody vařit 5 brambor, které budou našťouchané sloužit jako příloha.
4
Mezitím pokrájíme na kolečka papriku, stejně tak půlku cukety (u mladé měkké není třeba cuketu loupat) a zbylý brambor. Papriku odložíme, bude sloužit až na ozdobu. Brambor nasolíme, opepříme a dáme na ještě ne úplně rozžhavený gril (já jsem připravovala na domácím grilu, který lze použít i jako toustovač). Cuketu přidáme na gril k bramborům, ale nesolíme ji, jelikož by pustila moc vody. Osolíme ji až po úpravě.
5
Maso vyndáme z oleje a vložíme na rozpálený gril k zelenině. Grilujeme po obou stranách, ale dáváme pozor, abychom jej nepřesušili.
6
Nyní, když se nám pomalu dovařují brambory a zelenina i maso se griluje, je čas si připravit cuketové zelí.
7
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku. Zbytek cukety oloupeme, nastrouháme nahrubo a přidáme k cibulce. Lehce promícháme, zalejeme cca 300 ml vody, osolíme, přidáme kmín, přikryjeme a dusíme doměkka. Po změknutí lehce zaprášíme moukou (zahustíme).
8
Tato porce vystačila pro mě a 5letého syna. Vzhledem k tomu, že nelze při zadávání receptu zvolit 1,5 porce, uvedla jsem porce dvě.
9
A nyní máme všechno hotovo. Pěkně naservírujeme na talíř, maso můžeme nakrájet na plátky. Přeji vám všem dobrou chuť!