mletá sladká paprika
může být smíchaná i s pikantní - dle chuti
česnek sušený
nebo čerstvý
olej
dále dle chuti
zázvor - mletý
nebo čerstvý
chilli pasta
majoránka
nebo jiné bylinky dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně propekla, je lepší je předem vykostit a tím výrazně zkrátit dobu grilování.
2
Vykostěná stehna můžeme naložit do různých marinád dle vlastní chuti nebo posypat grilovacím kořením, zakapat olejem a nechat tak odležet v chladnu do druhého dne. Pokud se rozhodneme pro vlastní výrobu, budeme se řídit především vlastní chutí, ale doporučuji především: mletou papriku, drcený kmín, pepř, sušený česnek, sůl a olej (lze i pivo). Přidat můžeme i zázvor, chilli, barevný pepř, bylinky... Zkrátka, fantazii a chuti se meze nekladou.
3
Podle velikosti stehen trvá grilování cca 7-9 minut z každé strany dozlatova, na rozpáleném grilu, který je dobré před grilováním potřít například kůží ze špeku. Stehna vždy klademe na gril nejprve kůží dolů a poté otáčíme a dogrilujeme stranu bez kůže. Po sundání z grilu necháme stehna minutku až dvě odpočinout a poté podáváme s čerstvým pečivem, zeleninovými saláty, dipy...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka Zámecká
|9. 4. 2017 16:22
Vykosťovala jsem je před 14 dny a včera znova. Jsou perfektní, dvakrát tak velké než se koupí v krámě a to o ceně nemluvím. Nerada vyhazuji nevyužité zbytky, tak jsem z kostí udělala vývar, dala do něj zeleninu a nudle a bylo.