ks
kachní maso
prsíčka bez kostí, ale s kůží (á cca 350 g)
Na marinádu:
1
lžička
sůl
pepř mletý
250
ml
červené víno
250
ml
pomerančová šťáva
2
lžíce
zázvor
oloupaný, nastrouhaný
kardamom
2 podrcené tobolky
1
lžíce
cukr
přírodní
Postup přípravy receptu
1
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a cukr spolu svařte v kastrůlku asi 30 minut za občasného promíchávání, až směs zhoustne do konzistence sirupu.
Kachní prsíčka potřete olejem a hojně osolte a opepřete. Kůží dolů je položte na gril a pozvolna opékejte, aby se kůžička dobře vypekla. Pečte 6–8 minut z každé strany a poslední minutu opékání důkladně potřete svařenou marinádou, aby kachna získala krásnou chuť a vůni.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Handa
|2. 4. 2013 09:20
;-) No tak to vypada fakt luxusně! Zkusila bych, ale mám jen takovej pidigril (něco jako tohle zhruba http://www.dalmart.cz/zahrada-dilna/grily/grill-v-chladici-tasce-50st23010c.html ) šlo by to v něm, nebo musím mít ten regulovatelný? Aby se mi to nespálilo :-! :-S Díky! :-*