• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks ryba - HLAVATKA podunajská
    • bílý pepř
    • sůl
    • 1
      ks česnek palička
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou čerstvou hlavatku (my měli rybu o délce zhruba 90 cm) pokrájíme na podkovy o síle 3 cm, omyjeme a osušíme.
2
Česnek oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s olejem (cca necelý decilitr). Olej necháme alespoň půl hodiny odležet. Pak každou podkovu celou potřeme česnekovým olejem, osolíme, opepříme a při pokojové teplotě necháme podkovy zhruba půlhodinky odležet.

RADA: VIDEO, jak loupat česnek

3
Pak už je čas jen na rozpálený gril, kam podkovy pokládáme a grilujeme z obou stran cca 5 minut do doby, kdy se začnou na mase tvořit typické zlatohnědé mřížky.
4
Podáváme s čerstvým pečivem nebo grilovanou předvařenou bramborou.
5
Hlavatku jsme ochutnali vůbec poprvé, u přátel na Slovensku, kde nám ji připravil kamarád Tomáš. Všichni jsme se shodli na tom, že lepší rybu z grilu jsme nikdy neochutnali a nejedli. Výsledek je oproti vynaloženému úsilí při přípravě (pokud nepočítám lov a čištění) vysoko v kladných číslech :-) a málem tedy nedošlo ani na fotodokumentaci :-) .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná ryba s rebarborovým želé

Grilovaná ryba s rebarborovým želé

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý pepř Česnek Olej Ryba Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

83
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
10
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
9
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
9
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Další doporučené recepty:

Grilovaná cibule ve slanině
Grilovaná cibule ve slanině
Grilovaná cuketa
Grilovaná cuketa
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s hummusem a…
Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kachna na pomerančích
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kotleta s polentou
Grilovaná kotleta s polentou
  • Recepty.cz
  • Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact