• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Griliášové kostky
Napište svůj komentář k receptu

Griliášové kostky

autor: Jirka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Míša řezy

Suroviny

12 porce
  • Těsto:
    • 8
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 15
      g kakao
  • Krém:
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo
  • Poleva:
    • 80
      g čokoláda na vaření
    • 70
      g ztužený tuk
    • 1
      lžička olej
  • Griliáš:
    • 30
      g cukr krupice
    • 60
      g vlašské ořechy
    • máslo na vymazání talíře

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mouku smíchanou s kakaem. Z bílků ušleháme sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Z mléka, pudinkového prášku, žloutků a cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Mezitím si připravíme griliáš. Na mírném ohni rozpustíme krupicový cukr na karamel, přidáme vlašské ořechy a promícháme. Vysypeme na máslem vymazaný talíř po vychladnutí ořechy nakrájíme.
3
Máslo vyšleháme do pěny, po částech zašleháváme vychladlý pudink. Z piškotu sundáme pečicí papír, vidličkou narušíme strukturu piškotu, aby se neodlepila krémová vrstva od piškotu.

RADA: Máslo bez lednice

4
Na piškot rozetřeme krém. Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu se ztuženým tukem, přidáme olej a metličkou vymícháme hladkou polevu. Moučník polijeme vlažnou polevou, ještě než poleva úplně ztuhne, posypeme ji griliášem. Krájíme po ztuhnutí.

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové řezy

Sněhové řezy

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Vanilkový pudink Vejce Vlašské ořechy Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
16
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
15
Těstoviny s čekankou
Těstoviny s čekankou

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný toast se sýrem
Gratinovaný toast se sýrem
Grepový salát
Grepový salát
Griliášový krém
Griliášový krém
Grilovací marináda I.
Grilovací marináda I.
Grilovaná cibule ve slanině
Grilovaná cibule ve slanině
  • Recepty.cz
  • Griliášové kostky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact