• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Griliášové kostky
Napište svůj komentář k receptu

Griliášové kostky

autor: Jirka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Míša řezy

Suroviny

12 porce
  • Těsto:
    • 8
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 15
      g kakao
  • Krém:
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo
  • Poleva:
    • 80
      g čokoláda na vaření
    • 70
      g ztužený tuk
    • 1
      lžička olej
  • Griliáš:
    • 30
      g cukr krupice
    • 60
      g vlašské ořechy
    • máslo na vymazání talíře

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mouku smíchanou s kakaem. Z bílků ušleháme sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Z mléka, pudinkového prášku, žloutků a cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Mezitím si připravíme griliáš. Na mírném ohni rozpustíme krupicový cukr na karamel, přidáme vlašské ořechy a promícháme. Vysypeme na máslem vymazaný talíř po vychladnutí ořechy nakrájíme.
3
Máslo vyšleháme do pěny, po částech zašleháváme vychladlý pudink. Z piškotu sundáme pečicí papír, vidličkou narušíme strukturu piškotu, aby se neodlepila krémová vrstva od piškotu.

RADA: Máslo bez lednice

4
Na piškot rozetřeme krém. Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu se ztuženým tukem, přidáme olej a metličkou vymícháme hladkou polevu. Moučník polijeme vlažnou polevou, ještě než poleva úplně ztuhne, posypeme ji griliášem. Krájíme po ztuhnutí.

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové řezy

Sněhové řezy

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Vanilkový pudink Vejce Vlašské ořechy Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

62
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
18
Omáčka chimichurri ke grilovanému masu
Omáčka chimichurri ke…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Psí den plný celebrit: Helena Vondráčková i Karel Zima

Psí den plný celebrit: Helena Vondráčková i Karel Zima

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný toast se sýrem
Gratinovaný toast se sýrem
Grepový salát
Grepový salát
Griliášový krém
Griliášový krém
Grilovací marináda I.
Grilovací marináda I.
Grilovaná cibule ve slanině
Grilovaná cibule ve slanině
  • Recepty.cz
  • Griliášové kostky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact