• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Griliášové kostky
Napište svůj komentář k receptu

Griliášové kostky

autor: Jirka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
Griliášové kostky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Míša řezy

Suroviny

12 porce
  • Těsto:
    • 8
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 15
      g kakao
  • Krém:
    • 250
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo
  • Poleva:
    • 80
      g čokoláda na vaření
    • 70
      g ztužený tuk
    • 1
      lžička olej
  • Griliáš:
    • 30
      g cukr krupice
    • 60
      g vlašské ořechy
    • máslo na vymazání talíře

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mouku smíchanou s kakaem. Z bílků ušleháme sníh, který zlehka vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Z mléka, pudinkového prášku, žloutků a cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Mezitím si připravíme griliáš. Na mírném ohni rozpustíme krupicový cukr na karamel, přidáme vlašské ořechy a promícháme. Vysypeme na máslem vymazaný talíř po vychladnutí ořechy nakrájíme.
3
Máslo vyšleháme do pěny, po částech zašleháváme vychladlý pudink. Z piškotu sundáme pečicí papír, vidličkou narušíme strukturu piškotu, aby se neodlepila krémová vrstva od piškotu.

RADA: Máslo bez lednice

4
Na piškot rozetřeme krém. Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu se ztuženým tukem, přidáme olej a metličkou vymícháme hladkou polevu. Moučník polijeme vlažnou polevou, ještě než poleva úplně ztuhne, posypeme ji griliášem. Krájíme po ztuhnutí.

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové řezy

Sněhové řezy

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Vanilkový pudink Vejce Vlašské ořechy Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

64
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
11
Sušenky z kukuřičných lupínků
Sušenky z kukuřičných…
10
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
10
Pečené brambory
Pečené brambory
8
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný toast se sýrem
Gratinovaný toast se sýrem
Grepový salát
Grepový salát
Griliášový krém
Griliášový krém
Grilovací marináda I.
Grilovací marináda I.
Grilovaná cibule ve slanině
Grilovaná cibule ve slanině
  • Recepty.cz
  • Griliášové kostky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact