Cukr necháme rozpustit na světle hnědý tekoucí karamel, přidáme heru, kondenzované mléko a nakonec sekané ořechy. Nesmíme přehodit pořadí! Jinak z toho bude jedna velká koule. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
2
Na plech dáme alobal, nebo pečící papír a poklademe oplatkami. Na oplatky nalijeme horkou směs a dáme druhé na vrch. Zatížíme a necháme do druhého dne. Oplatky si nakrájíme na špalíčky asi 1,5 cm široké.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Grilias je hodne sladky ,ale stací len polovicna dávka a lepsie sa to kraja.Na poslednú oplátku sa tá cokoláda fakt hodí.
Markéta Kalistová
|12. 12. 2006 11:21
Ano jsou to dortové oplatky, přesněji neplněné! Jinač je směsy hodně, takže to vytvoří dost vysoký špalíček, není třeba dávat pět vrstev a namáčet do čokolády, směs je už takhle dost sladká.
lota
|30. 11. 2006 13:39
dávám oplatek,směs, oplatek směsa pokračuju. Navrch zase oplatek. Celkem je dobře dát 5 oplatek . Nakrájené možno máčet polovinu v čokoládě-není to nutné.