Plátky lososa osolíme, opepříme a na másle zprudka osmažíme po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr. Touto směsí zalijeme plátky lososa a posypeme koprem. Ve vyhřáté troubě zapečeme a hotové zdobíme plátky citronu.
Samotný losos na másle byl vynikající, ale po zapečení nic moc. Losos vysušený a "omáčka" chuťově nevyhovuje. Škoda, vypadalo to tak lákavě...
Margesa Kohoutová
|11. 12. 2009 18:58
Já taky nějak nechápu ten poměr té omáčky. Vůbec to nevypadá jako na fotce. Losos Je ponořenej a vůbec to nevypadá, že by ta omáčka měla houstnout jako na obrázku, jak dlouho to teda mám nechat v tý troubě? Už to tam mám 30 min.a je furt řídká. Nespletla se paní s tím poměrem? nebo ta fotka je z časopisu a ne ze skutečnosti?
Pavel Jelinek
|25. 9. 2009 22:25
Alternativa: na dno zapékací misky jsem naskládal pokrájené předvařené brambory, tím jsem vyřešil přílohu a přebytek šťávy, jinak všechno ostatní podle receptu - dávám 1, je to fakt materiál !! Nevěděl jsem, jak skvěle se dá pracovat s kopem !!
Michaela Fukarová
|2. 4. 2009 20:12
A peče se v troubě přikrytý nebo jen tak?
Mila Foglova
|7. 2. 2009 07:51
mnamka, doporucuji
Dana Vorlová
|21. 10. 2008 23:23
Chutné a výborné. Vyzkoušejte :-)
Dana Vorlová
|21. 10. 2008 23:23
Chutné a výborné. Vyzkoušejte :-)
Martin
|16. 2. 2008 12:33
Nepochopil jsem jednu věc, to množství omáčky na zapékání je na pár plátků dovela velké, má to být zapečené jen z trochou omáčky na mase, nebo normálně celé maso v omáčce? na fotce je jen trocha na mase, proto mne to mate.Díky za info
Anonym
|16. 12. 2007 01:03
misto eidamu je lepsi pouzit parmezana na cerstveho lososa je nejlepsi bazalka...
Anonym
|27. 10. 2007 08:39
Výborné!! Jednoduché, rychlé a až sváteční jídlo. Doporučuji
Krovis
|21. 1. 2007 13:54
ja pouzivam vino bile sumive a je to o moc lepsi
ef
|8. 8. 2006 12:10
Ahoj, mam dotaz. Ikdyz je to asi hloupost. To se osmaží nejdřív na pánvičce a pak se to přendá do nějaký nádoby do trouby?
Soňa Jinková
|8. 8. 2006 08:44
Opravduvýborný recept,jednoduchý a tak chtný...oceňuji i rychlost,takže opravdu pochutnáníčko bez velké námahy...díky za tento supr recept
Monika
|21. 3. 2006 07:30
Tento recept mě a všechny u oběda velmi příjemně překvapil, ani jsme nečekali takovou dobrotu. Navíc je to jednoduché a rychlé.Nemá to chybu.
Lenka
|3. 3. 2006 15:40
Já ryby nejím, ale aby můj přítel nebyl o ně ochuzen, vybrala jsem tento recept a moc si to chválil.
Eva
|17. 11. 2005 23:35
Hm, fakt nic moc.
Franto K.
|15. 8. 2005 21:17
ked sa vratim z norska,tak to vyskusam urobit.ale este sa mi nepodarilo ulovit lososa,hoci kazdy den bicujem more.dnes to bola takmer trojmetrova kosatka,ale v norsku je lov kosatiek zakazany,tak som ju pustil.oblizujte sa zatial aj za mna.
Karel Dvořák
|19. 4. 2005 14:34
No nebylo to nic vzláštního!už jsem jedl lepší jídla.
Hanka P.
|6. 2. 2005 20:31
Bylo to skvělé, právě ten sos s vínem a smetanou byl super!!! Všcihni jsme se olizovali.
Kuchařka on-line
|1. 2. 2005 20:41
Při přípravě ryb je nejvhodnější bílé suché víno.
Wanda
|1. 2. 2005 20:20
jaké bílé víno se má použit? Já mám z vín v kuchyni docela obavy :) Děkuji
Kamila
|31. 1. 2005 10:06
Jak dlouho se má zapékat a na kolik stupňů? Děkuji
Martina
|29. 1. 2005 19:58
Aha zakysaná, já tam dávala ke šlehání ale celá rodina se olizovala až za ušima :-)
Martina
|29. 1. 2005 19:45
Tady ještě jednou já, vyzkoušela sem a byla to taková dobrota.Recept je lehký a pokrm mňam mňam
Mr.Jo
|29. 1. 2005 18:03
Tam ma byt kysana smetana/i kdyz nejsem autor receptu/, ale daleko lepsi je dat misto zakys. smetany bily jogurt/i light/na rybu a pak v troube peceme 200stupnu 12-15 minut.Platky ryby/lososa-salmona/, ale i jinou rybu.Ja ji marinuji pred tepelnou upravou asi 60 minut ve smesi: olivovy olej,sojova omacka nebo teryaki, mlety nebo cerstvy strouhany zazvor a trochu gril.koreni
Martina
|22. 1. 2005 13:59
Tam smetana má být asi obyč, že? Ne zakysaná?
Stevo
|24. 12. 2004 13:32
je to dobry recept hodny na stedrovecerne prestieranie .....