• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný květák
Napište svůj komentář k receptu

Gratinovaný květák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinovaný květák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks květák
    • 4
      ks rajčata
    • olej
    • sůl
  • Gratinovací směs
    • 100
      g eidam sýr
    • 2
      ks bílek
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme.
2
Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr.
3
Rozsekaný květák dáme do zapékací misky vytřené olejem, poklademe plátky rajčat a pokropíme olejem. Naneseme gratinovací směs a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Gratinovaný toast se sýrem

Gratinovaný toast se sýrem

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 11:55

    Mňam mňam mňam <3 květák obvykle nemůžu vystát, ale v tomhle bych ho snědla klidně tunu!! A musím souhlasit s předešlými komentáři: brambory byly tak trošku zbytečné ;-)

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 11:55

    Mňam mňam mňam <3 květák obvykle nemůžu vystát, ale v tomhle bych ho snědla klidně tunu!! A musím souhlasit s předešlými komentáři: brambory byly tak trošku zbytečné ;-)

  • Veru | 21. 3. 2013 15:56

    Výborný, akorád jsem přidala do květákové směsy nadrobno kuřecíí šunku a cibulku.. <:-)

  • tanadas | 12. 3. 2013 15:08

    dobre

  • develina | 9. 7. 2012 12:07

    Velice dobré papú,jen jsem dala víc sýra.A ani to nepotřebuje brambory,ty nám jaksi zbyly.Dávam 1*. :-*

  • Lenka Bauerová | 15. 6. 2012 23:48

    Výborné. Jen jsem použila mnohem více gratinovací směsi (ze 400g sýra, vejce 2, mléko dle potřeby) a květák jsem nepředvařovala, nechala jsem ho do měkka v troubě. Skvěle to s rajčátky vypadá i na oko.

  • MartikK
    MartikK | 28. 10. 2011 14:37

    Nebylo to špatné, jen příště rajčata nakrájím na kostky a promíchám s květákem. A sýra dám také trošku více.

  • Joohanka | 16. 9. 2011 13:44

    Parádní, květák zmizel a brambory zůstaly na večeři. Dávám za jedna :-)

  • p s | 14. 5. 2007 00:12

    a jak dlouho peceme v troube? dekuju

  • Marcela Vacková | 13. 8. 2005 19:26

    Já přidávám trochu nakrájené anglické slaniny a použiji celá vejce. A za chvilku se po květáku jen zapráší.

  • Marcela N. | 10. 1. 2005 15:17

    Recept znam a je vynikajici. Pro vyraznejsi chut pridavam do gratinovaci smesi lzicku horcice.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Eidam sýr Květák Mléko Olej Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Palačinky snů

Palačinky snů

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

348
Máslové řízky
Máslové řízky
329
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
195
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Kubelkové dcera Natálie: Pod krajkou naostro!

Kubelkové dcera Natálie: Pod krajkou naostro!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný losos
Gratinovaný losos
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact