• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný květák
Napište svůj komentář k receptu

Gratinovaný květák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinovaný květák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks květák
    • 4
      ks rajčata
    • olej
    • sůl
  • Gratinovací směs
    • 100
      g eidam sýr
    • 2
      ks bílek
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme.
2
Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr.
3
Rozsekaný květák dáme do zapékací misky vytřené olejem, poklademe plátky rajčat a pokropíme olejem. Naneseme gratinovací směs a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Gratinovaný toast se sýrem

Gratinovaný toast se sýrem

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 11:55

    Mňam mňam mňam <3 květák obvykle nemůžu vystát, ale v tomhle bych ho snědla klidně tunu!! A musím souhlasit s předešlými komentáři: brambory byly tak trošku zbytečné ;-)

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 11:55

    Mňam mňam mňam <3 květák obvykle nemůžu vystát, ale v tomhle bych ho snědla klidně tunu!! A musím souhlasit s předešlými komentáři: brambory byly tak trošku zbytečné ;-)

  • Veru | 21. 3. 2013 15:56

    Výborný, akorád jsem přidala do květákové směsy nadrobno kuřecíí šunku a cibulku.. <:-)

  • tanadas | 12. 3. 2013 15:08

    dobre

  • develina | 9. 7. 2012 12:07

    Velice dobré papú,jen jsem dala víc sýra.A ani to nepotřebuje brambory,ty nám jaksi zbyly.Dávam 1*. :-*

  • Lenka Bauerová | 15. 6. 2012 23:48

    Výborné. Jen jsem použila mnohem více gratinovací směsi (ze 400g sýra, vejce 2, mléko dle potřeby) a květák jsem nepředvařovala, nechala jsem ho do měkka v troubě. Skvěle to s rajčátky vypadá i na oko.

  • MartikK
    MartikK | 28. 10. 2011 14:37

    Nebylo to špatné, jen příště rajčata nakrájím na kostky a promíchám s květákem. A sýra dám také trošku více.

  • Joohanka | 16. 9. 2011 13:44

    Parádní, květák zmizel a brambory zůstaly na večeři. Dávám za jedna :-)

  • p s | 14. 5. 2007 00:12

    a jak dlouho peceme v troube? dekuju

  • Marcela Vacková | 13. 8. 2005 19:26

    Já přidávám trochu nakrájené anglické slaniny a použiji celá vejce. A za chvilku se po květáku jen zapráší.

  • Marcela N. | 10. 1. 2005 15:17

    Recept znam a je vynikajici. Pro vyraznejsi chut pridavam do gratinovaci smesi lzicku horcice.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Eidam sýr Květák Mléko Olej Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Psí keksy

Psí keksy

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

73
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
63
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
41
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz 20 let od smrti legendárního Jiřího Kodeta (†67): O role ho připravili komunisti i máma!

20 let od smrti legendárního Jiřího Kodeta (†67): O role ho připravili komunisti i máma!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný losos
Gratinovaný losos
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact