• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný květák
Napište svůj komentář k receptu

Gratinovaný květák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinovaný květák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks květák
    • 4
      ks rajčata
    • olej
    • sůl
  • Gratinovací směs
    • 100
      g eidam sýr
    • 2
      ks bílek
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme.
2
Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr.
3
Rozsekaný květák dáme do zapékací misky vytřené olejem, poklademe plátky rajčat a pokropíme olejem. Naneseme gratinovací směs a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Gratinovaný toast se sýrem

Gratinovaný toast se sýrem

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 11:55

    Mňam mňam mňam <3 květák obvykle nemůžu vystát, ale v tomhle bych ho snědla klidně tunu!! A musím souhlasit s předešlými komentáři: brambory byly tak trošku zbytečné ;-)

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 11:55

    Mňam mňam mňam <3 květák obvykle nemůžu vystát, ale v tomhle bych ho snědla klidně tunu!! A musím souhlasit s předešlými komentáři: brambory byly tak trošku zbytečné ;-)

  • Veru | 21. 3. 2013 15:56

    Výborný, akorád jsem přidala do květákové směsy nadrobno kuřecíí šunku a cibulku.. <:-)

  • tanadas | 12. 3. 2013 15:08

    dobre

  • develina | 9. 7. 2012 12:07

    Velice dobré papú,jen jsem dala víc sýra.A ani to nepotřebuje brambory,ty nám jaksi zbyly.Dávam 1*. :-*

  • Lenka Bauerová | 15. 6. 2012 23:48

    Výborné. Jen jsem použila mnohem více gratinovací směsi (ze 400g sýra, vejce 2, mléko dle potřeby) a květák jsem nepředvařovala, nechala jsem ho do měkka v troubě. Skvěle to s rajčátky vypadá i na oko.

  • MartikK
    MartikK | 28. 10. 2011 14:37

    Nebylo to špatné, jen příště rajčata nakrájím na kostky a promíchám s květákem. A sýra dám také trošku více.

  • Joohanka | 16. 9. 2011 13:44

    Parádní, květák zmizel a brambory zůstaly na večeři. Dávám za jedna :-)

  • p s | 14. 5. 2007 00:12

    a jak dlouho peceme v troube? dekuju

  • Marcela Vacková | 13. 8. 2005 19:26

    Já přidávám trochu nakrájené anglické slaniny a použiji celá vejce. A za chvilku se po květáku jen zapráší.

  • Marcela N. | 10. 1. 2005 15:17

    Recept znam a je vynikajici. Pro vyraznejsi chut pridavam do gratinovaci smesi lzicku horcice.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Eidam sýr Květák Mléko Olej Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

114
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
34
Houbový guláš
Houbový guláš
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný losos
Gratinovaný losos
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact