• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 5
      ks fenykl (velké bulvy, očištěné a zbavené košťálků a nakrájené na osminky)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule (oloupaná a nakrájená na vějířky)
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • sýr (typu ementál, na posypání)
    • sůl
    • muškátový oříšek (na dochucení)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl rozložte spolu s cibulí do zapékací formy, vymazané olivovým olejem. Drcený česnek promíchejte se smetanou, přelijte fenykl a vše lehce osolte a poprašte muškátovým oříškem. Posypte strouhaným sýrem a zapékejte 15 až 20 minut dozlatova.
2
----
3
Můžete podávat jako přílohu, například k masovým pečením, ale i jako hlavní jídlo, doplněné čerstvým pečivem. Anýzová chuť tepelnou úpravou zjemní a konzistence se stane příjemně vláčnou. Zároveň si ale tato vynikající zimní zelenina zachová svůj půvab a v této jednoduché, leč elegantní úpravě si nepochybně získá vaši přízeň!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vasek | 6. 3. 2016 16:32

    Můžete mi říct, co jen na tom lehkého? :-D :-D :-D Cibule, česnek, olej, smetana a sýr? :-D lehký možná v tom smyslu, že budete tolik prdět, až se budete vznášet

  • Blanka | 31. 1. 2014 18:08

    Výborná lehká, rychlá a zdravá večeře, doporučuji!

  • kristynaJ
    kristynaJ | 26. 8. 2012 14:03

    Naprosto vynikajici ! Lehke a vyborne, nase nove oblibene jidlo !

  • Jurda64
    Jurda64 | 17. 3. 2012 12:53

    DÁVÁM TEDA 1-JK.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fenykl Muškátový oříšek Olivový olej Smetana ke šlehání Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

17
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nádherná dcera Michaela Jacksona (†50) Paris: Vyfetovala si díru v nose

Nádherná dcera Michaela Jacksona (†50) Paris: Vyfetovala si díru v nose

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a cuketa
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact