ks
fenykl
(velké bulvy, očištěné a zbavené košťálků a nakrájené na osminky)
2
lžíce
olivový olej
1
ks
cibule
(oloupaná a nakrájená na vějířky)
3
stroužek
česnek
200
ml
smetana ke šlehání
sýr
(typu ementál, na posypání)
sůl
muškátový oříšek
(na dochucení)
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl rozložte spolu s cibulí do zapékací formy, vymazané olivovým olejem. Drcený česnek promíchejte se smetanou, přelijte fenykl a vše lehce osolte a poprašte muškátovým oříškem. Posypte strouhaným sýrem a zapékejte 15 až 20 minut dozlatova.
2
----
3
Můžete podávat jako přílohu, například k masovým pečením, ale i jako hlavní jídlo, doplněné čerstvým pečivem. Anýzová chuť tepelnou úpravou zjemní a konzistence se stane příjemně vláčnou. Zároveň si ale tato vynikající zimní zelenina zachová svůj půvab a v této jednoduché, leč elegantní úpravě si nepochybně získá vaši přízeň!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vasek
|6. 3. 2016 16:32
Můžete mi říct, co jen na tom lehkého? :-D :-D :-D
Cibule, česnek, olej, smetana a sýr? :-D lehký možná v tom smyslu, že budete tolik prdět, až se budete vznášet
Blanka
|31. 1. 2014 18:08
Výborná lehká, rychlá a zdravá večeře, doporučuji!