• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 5
      ks fenykl (velké bulvy, očištěné a zbavené košťálků a nakrájené na osminky)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule (oloupaná a nakrájená na vějířky)
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • sýr (typu ementál, na posypání)
    • sůl
    • muškátový oříšek (na dochucení)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl rozložte spolu s cibulí do zapékací formy, vymazané olivovým olejem. Drcený česnek promíchejte se smetanou, přelijte fenykl a vše lehce osolte a poprašte muškátovým oříškem. Posypte strouhaným sýrem a zapékejte 15 až 20 minut dozlatova.
2
----
3
Můžete podávat jako přílohu, například k masovým pečením, ale i jako hlavní jídlo, doplněné čerstvým pečivem. Anýzová chuť tepelnou úpravou zjemní a konzistence se stane příjemně vláčnou. Zároveň si ale tato vynikající zimní zelenina zachová svůj půvab a v této jednoduché, leč elegantní úpravě si nepochybně získá vaši přízeň!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vasek | 6. 3. 2016 16:32

    Můžete mi říct, co jen na tom lehkého? :-D :-D :-D Cibule, česnek, olej, smetana a sýr? :-D lehký možná v tom smyslu, že budete tolik prdět, až se budete vznášet

  • Blanka | 31. 1. 2014 18:08

    Výborná lehká, rychlá a zdravá večeře, doporučuji!

  • kristynaJ
    kristynaJ | 26. 8. 2012 14:03

    Naprosto vynikajici ! Lehke a vyborne, nase nove oblibene jidlo !

  • Jurda64
    Jurda64 | 17. 3. 2012 12:53

    DÁVÁM TEDA 1-JK.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fenykl Muškátový oříšek Olivový olej Smetana ke šlehání Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

66
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
45
Klasické lečo
Klasické lečo
38
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
36
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
36
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
Gratinovaný lilek a cuketa
Gratinovaný lilek a cuketa
  • Recepty.cz
  • Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact