• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Gratinované těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované těstoviny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované těstoviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g těstoviny
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 2
      klobása
    • 250
      g sýr
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce cukr
    • petrželka
    • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny nasypeme do většího množství vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Slijeme je a propláchneme chladnou vodou. Zatímco se vaří, připravíme si omáčku. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli.
2
V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Klobásu na kolečka, přisypeme k cibulce a osmažíme. Potom přimícháme protlak a dolijeme asi 6 lžícemi vody.Omáčku dle potřeby ochutíme solí a pepřem, případně trochou cukru.
3
Najemno nastrouháme sýr. Pekáček vymastíme trochou másla, aby se pokrm během pečení nepřipekl ke stěnám. Můžeme ho vysypat jemně mletou strouhankou. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Na dno pekáče dáme menší část těstovin a pokapeme je omáčkou.
4
Posypeme trochou sýra a na něj dáme opět těstoviny. Tak pokračujeme v několika vrstvách, až spotřebujeme těstoviny. Navrch pokrm posypeme vrstvou sýra. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 15 minut. Nákyp nakrájíme a rozdělíme na talíř. Zdobíme petrželkou.
5
<BR><span class=txtNadpis3>Dobrá rada:</span> Do omáčky přimícháme jednu, dvě lžíce kysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované telecí řízky

Gratinované telecí řízky

Gratinované brambory s cibulí

Gratinované brambory s cibulí

Gratinované pórky v šunce s bešamelem

Gratinované pórky v šunce s bešamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika J. | 17. 2. 2005 15:12

    Tento recept znám a mám vyzkoušený. Těstoviny budou ještě lepší pokud se udělá více omáčky a přidá se do ní česnek a žampiony z plechovky. Jako sýr bych doporučila balkánský, který dodá lepší chuť. Ale opravdu vynikající!

  • Péťa vařič | 18. 1. 2005 14:23

    Lucko je tady velký výběr zkus si uvařit taky něco jiného a možná ješte lepšího !!

  • Lucie Szabó | 18. 1. 2005 14:00

    Vynikající. Nic lepšího jsem snad ještě nejedla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Klobása Máslo Petrželka Rajský protlak Sůl Sýr Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

57
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
50
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
38
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
38
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Producent Harvey Weinstein (73) v kauze sexuálních zločinů: Porota rozhodla!

Producent Harvey Weinstein (73) v kauze sexuálních zločinů: Porota rozhodla!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

  • Recepty.cz
  • Gratinované těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact