• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované pórky v šunce s bešamelem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg pórek
    • 300
      g šunka nebo šunkový salám
    • 200
      ml smetana na vaření
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 80
      g sýr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • muškátový květ -špetka
    • sůl a pepř
    • pažitka -posekaná,na ozdobu(nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme(vývar použijeme), necháme okapat a vychladnout. Každý špalík obalíme jedním nebo dvěma plátky šunky (salámu), dobře utáhneme.
2
V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou a vývarem, přivedeme k varu a uděláme z ní kaši - bešamel. Necháme trochu prochladnout.
3
V míse rozšleháme vejce, přidáme sýr a bešamel, osolíme opepříme a ochutíme muškátovým květem. Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu ochuceného bešamelu, urovnáme na něj obalené pórky, zalijeme zbylým bešamelem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 25 - 30 minut dozlatova. Hotové posypeme pažitkou a podáváme s bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech

Plněná prsa v parmské šunce na…

Máslový pórek v šunce se sýrem

Máslový pórek v šunce se sýrem

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi | 29. 1. 2016 14:34

    Byla to mnamka :-*

  • Ilona | 18. 11. 2014 12:47

    Bylo to výborné, jen bych příště použila hubenější pórky nebo silné před zabalením rozpůlila. Jinak můžu doporučit ;) .

  • Zdena Loukotová | 20. 11. 2013 09:06

    Po minulé zkušenosti jsem si vybrala ne moc silné pórky, aby měli chlapy víc masa a míň pórku a já si nechala ty silnější. Taky jsem neměla tolik šunky a zbylé pórky jsem zabalila do angliny. Jak okomentovat? Prostě opět perfektní a když zbydou, chutnají i studené.

  • Radka Povolná | 17. 5. 2013 13:35

    Mooooc dobré :)) , brzy zopakuji!

  • Míla | 9. 7. 2012 13:50

    velmi dobré spojení chutí, chválím a doporučuji :-* :-)

  • Vilma Ečerová | 16. 3. 2012 13:50

    Nedělala jsem z tak velkého množství,jsem s přítelem sama a kilo a půl porku by jsme jedli do přejedení.Uvařila jsem k němu brambory a byl bez chybičky.

  • Čadková | 27. 1. 2012 09:53

    Výborné!

  • Síma | 11. 12. 2011 15:28

    Porek není zelenina, kterou bych zrovna zbožňovala, ale s tou sýrovou omáčkou byl vyjímečně žravý :-P

  • Pavlatová Ivana | 21. 10. 2011 08:53

    Naprosto exkluzivní jídlo, bešamelu udělám příště víc, byl velice dobrý s vařeným bramborem. Vřele doporučuji zkusit, je to jednoduché. S balením pórků mi pomáhala naše beruška a moc jí to bavilo a taťkovi pak všechno u stolu povyprávěla s velkým zapálením :-)) . Zdravím, Ivana.

  • Sandra | 11. 6. 2011 18:55

    Velmi chutné, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Muškátový květ Pažitka Pórek Smetana na vaření Sůl Šunka Sýr Vejce Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

106
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
71
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
68
Halloumi z grilu na salátu
Halloumi z grilu na…
47
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
34
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
  • Recepty.cz
  • Gratinované pórky v šunce s bešamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact