• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované pórky v šunce s bešamelem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg pórek
    • 300
      g šunka nebo šunkový salám
    • 200
      ml smetana na vaření
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 80
      g sýr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • muškátový květ -špetka
    • sůl a pepř
    • pažitka -posekaná,na ozdobu(nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme(vývar použijeme), necháme okapat a vychladnout. Každý špalík obalíme jedním nebo dvěma plátky šunky (salámu), dobře utáhneme.
2
V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou a vývarem, přivedeme k varu a uděláme z ní kaši - bešamel. Necháme trochu prochladnout.
3
V míse rozšleháme vejce, přidáme sýr a bešamel, osolíme opepříme a ochutíme muškátovým květem. Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu ochuceného bešamelu, urovnáme na něj obalené pórky, zalijeme zbylým bešamelem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 25 - 30 minut dozlatova. Hotové posypeme pažitkou a podáváme s bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech

Plněná prsa v parmské šunce na…

Máslový pórek v šunce se sýrem

Máslový pórek v šunce se sýrem

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi | 29. 1. 2016 14:34

    Byla to mnamka :-*

  • Ilona | 18. 11. 2014 12:47

    Bylo to výborné, jen bych příště použila hubenější pórky nebo silné před zabalením rozpůlila. Jinak můžu doporučit ;) .

  • Zdena Loukotová | 20. 11. 2013 09:06

    Po minulé zkušenosti jsem si vybrala ne moc silné pórky, aby měli chlapy víc masa a míň pórku a já si nechala ty silnější. Taky jsem neměla tolik šunky a zbylé pórky jsem zabalila do angliny. Jak okomentovat? Prostě opět perfektní a když zbydou, chutnají i studené.

  • Radka Povolná | 17. 5. 2013 13:35

    Mooooc dobré :)) , brzy zopakuji!

  • Míla | 9. 7. 2012 13:50

    velmi dobré spojení chutí, chválím a doporučuji :-* :-)

  • Vilma Ečerová | 16. 3. 2012 13:50

    Nedělala jsem z tak velkého množství,jsem s přítelem sama a kilo a půl porku by jsme jedli do přejedení.Uvařila jsem k němu brambory a byl bez chybičky.

  • Čadková | 27. 1. 2012 09:53

    Výborné!

  • Síma | 11. 12. 2011 15:28

    Porek není zelenina, kterou bych zrovna zbožňovala, ale s tou sýrovou omáčkou byl vyjímečně žravý :-P

  • Pavlatová Ivana | 21. 10. 2011 08:53

    Naprosto exkluzivní jídlo, bešamelu udělám příště víc, byl velice dobrý s vařeným bramborem. Vřele doporučuji zkusit, je to jednoduché. S balením pórků mi pomáhala naše beruška a moc jí to bavilo a taťkovi pak všechno u stolu povyprávěla s velkým zapálením :-)) . Zdravím, Ivana.

  • Sandra | 11. 6. 2011 18:55

    Velmi chutné, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Muškátový květ Pažitka Pórek Smetana na vaření Sůl Šunka Sýr Vejce Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

37
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
35
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
28
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
  • Recepty.cz
  • Gratinované pórky v šunce s bešamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact