• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované pórky v šunce s bešamelem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg pórek
    • 300
      g šunka nebo šunkový salám
    • 200
      ml smetana na vaření
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 80
      g sýr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • muškátový květ -špetka
    • sůl a pepř
    • pažitka -posekaná,na ozdobu(nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme(vývar použijeme), necháme okapat a vychladnout. Každý špalík obalíme jedním nebo dvěma plátky šunky (salámu), dobře utáhneme.
2
V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou a vývarem, přivedeme k varu a uděláme z ní kaši - bešamel. Necháme trochu prochladnout.
3
V míse rozšleháme vejce, přidáme sýr a bešamel, osolíme opepříme a ochutíme muškátovým květem. Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu ochuceného bešamelu, urovnáme na něj obalené pórky, zalijeme zbylým bešamelem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 25 - 30 minut dozlatova. Hotové posypeme pažitkou a podáváme s bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech

Plněná prsa v parmské šunce na…

Máslový pórek v šunce se sýrem

Máslový pórek v šunce se sýrem

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi | 29. 1. 2016 14:34

    Byla to mnamka :-*

  • Ilona | 18. 11. 2014 12:47

    Bylo to výborné, jen bych příště použila hubenější pórky nebo silné před zabalením rozpůlila. Jinak můžu doporučit ;) .

  • Zdena Loukotová | 20. 11. 2013 09:06

    Po minulé zkušenosti jsem si vybrala ne moc silné pórky, aby měli chlapy víc masa a míň pórku a já si nechala ty silnější. Taky jsem neměla tolik šunky a zbylé pórky jsem zabalila do angliny. Jak okomentovat? Prostě opět perfektní a když zbydou, chutnají i studené.

  • Radka Povolná | 17. 5. 2013 13:35

    Mooooc dobré :)) , brzy zopakuji!

  • Míla | 9. 7. 2012 13:50

    velmi dobré spojení chutí, chválím a doporučuji :-* :-)

  • Vilma Ečerová | 16. 3. 2012 13:50

    Nedělala jsem z tak velkého množství,jsem s přítelem sama a kilo a půl porku by jsme jedli do přejedení.Uvařila jsem k němu brambory a byl bez chybičky.

  • Čadková | 27. 1. 2012 09:53

    Výborné!

  • Síma | 11. 12. 2011 15:28

    Porek není zelenina, kterou bych zrovna zbožňovala, ale s tou sýrovou omáčkou byl vyjímečně žravý :-P

  • Pavlatová Ivana | 21. 10. 2011 08:53

    Naprosto exkluzivní jídlo, bešamelu udělám příště víc, byl velice dobrý s vařeným bramborem. Vřele doporučuji zkusit, je to jednoduché. S balením pórků mi pomáhala naše beruška a moc jí to bavilo a taťkovi pak všechno u stolu povyprávěla s velkým zapálením :-)) . Zdravím, Ivana.

  • Sandra | 11. 6. 2011 18:55

    Velmi chutné, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Muškátový květ Pažitka Pórek Smetana na vaření Sůl Šunka Sýr Vejce Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

53
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Bramborové koláče - kynuté
Bramborové koláče -…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Jitka Zelenková děsí fanoušky: Ruší koncerty! Na poslední chvíli

Jitka Zelenková děsí fanoušky: Ruší koncerty! Na poslední chvíli

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
  • Recepty.cz
  • Gratinované pórky v šunce s bešamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact