• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované pórky v šunce s bešamelem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg pórek
    • 300
      g šunka nebo šunkový salám
    • 200
      ml smetana na vaření
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 80
      g sýr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • muškátový květ -špetka
    • sůl a pepř
    • pažitka -posekaná,na ozdobu(nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Pórky si nakrájíme na stejně velké špalíky, které dáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Pak slijeme(vývar použijeme), necháme okapat a vychladnout. Každý špalík obalíme jedním nebo dvěma plátky šunky (salámu), dobře utáhneme.
2
V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou a vývarem, přivedeme k varu a uděláme z ní kaši - bešamel. Necháme trochu prochladnout.
3
V míse rozšleháme vejce, přidáme sýr a bešamel, osolíme opepříme a ochutíme muškátovým květem. Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu ochuceného bešamelu, urovnáme na něj obalené pórky, zalijeme zbylým bešamelem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 25 - 30 minut dozlatova. Hotové posypeme pažitkou a podáváme s bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech

Plněná prsa v parmské šunce na…

Máslový pórek v šunce se sýrem

Máslový pórek v šunce se sýrem

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi | 29. 1. 2016 14:34

    Byla to mnamka :-*

  • Ilona | 18. 11. 2014 12:47

    Bylo to výborné, jen bych příště použila hubenější pórky nebo silné před zabalením rozpůlila. Jinak můžu doporučit ;) .

  • Zdena Loukotová | 20. 11. 2013 09:06

    Po minulé zkušenosti jsem si vybrala ne moc silné pórky, aby měli chlapy víc masa a míň pórku a já si nechala ty silnější. Taky jsem neměla tolik šunky a zbylé pórky jsem zabalila do angliny. Jak okomentovat? Prostě opět perfektní a když zbydou, chutnají i studené.

  • Radka Povolná | 17. 5. 2013 13:35

    Mooooc dobré :)) , brzy zopakuji!

  • Míla | 9. 7. 2012 13:50

    velmi dobré spojení chutí, chválím a doporučuji :-* :-)

  • Vilma Ečerová | 16. 3. 2012 13:50

    Nedělala jsem z tak velkého množství,jsem s přítelem sama a kilo a půl porku by jsme jedli do přejedení.Uvařila jsem k němu brambory a byl bez chybičky.

  • Čadková | 27. 1. 2012 09:53

    Výborné!

  • Síma | 11. 12. 2011 15:28

    Porek není zelenina, kterou bych zrovna zbožňovala, ale s tou sýrovou omáčkou byl vyjímečně žravý :-P

  • Pavlatová Ivana | 21. 10. 2011 08:53

    Naprosto exkluzivní jídlo, bešamelu udělám příště víc, byl velice dobrý s vařeným bramborem. Vřele doporučuji zkusit, je to jednoduché. S balením pórků mi pomáhala naše beruška a moc jí to bavilo a taťkovi pak všechno u stolu povyprávěla s velkým zapálením :-)) . Zdravím, Ivana.

  • Sandra | 11. 6. 2011 18:55

    Velmi chutné, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Muškátový květ Pažitka Pórek Smetana na vaření Sůl Šunka Sýr Vejce Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

193
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
124
Dýňové pudinkové řezy
Dýňové pudinkové řezy
123
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
104
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v…
82
Salát do ruky
Salát do ruky

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Ina T. hodnotila návštěvníky festivalu: Módní policie z kolonády

Ina T. hodnotila návštěvníky festivalu: Módní policie z kolonády

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované telecí řízky
Gratinované telecí řízky
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Gratinovaný květák
Gratinovaný květák
  • Recepty.cz
  • Gratinované pórky v šunce s bešamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact