• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory s cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované brambory s cibulí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované brambory s cibulí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce máslo
    • 150
      g tvrdý sýr (Ementál)
    • 2
      lžíce tuk (Na vymazání)
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 250
      ml mléko
    • 125
      ml smetana

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky. V pánvi rozpustíme máslo nasypeme do něj cibulové prstýnky a necháme zasklovatět. Troubu rozpálíme na 180 °C. Gratinovací formu vymažeme tukem a vyrovnáme do ní polovinu pokrájených brambor. Na ně rozložíme podušenou cibuli. Pikantně ochutíme solí, pepřem a muškátem a posypeme polovinu nastrouhaného sýra. Překryjeme druhou polovinou brambor, povrch posypeme sýrem a přidáme na vločky nasekané máslo. V hrnku smísíme mléko se smetanou a přelijeme jím nákyp. Vložíme do trouby a dozlatova pečeme asi hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty

Gratinované brambory (nejen) se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:03

    Výborné! K bramborám přidávám muškátovou dýni a je to fantastické! :3

  • Kobřík | 21. 9. 2016 18:21

    Neboli - Pohlreichovi Francouzské brambory

  • SanquisDevil
    SanquisDevil | 26. 8. 2014 17:59

    Gratinované brambory jsou super :) už jsem vyzkoušela 4 různé verze a všechny byli dobré

  • lkomarkova | 27. 5. 2013 19:27

    Výborné brambory, ještě jsem do smetanany pro vylepšení přidala česnek. Mnohokrát děkuji, za skvělý recept.

  • karlosik | 17. 11. 2012 13:09

    vyborny obidek.....diky za recepis :-*

  • MarieKulčáková
    MarieKulčáková | 30. 9. 2012 20:03

    Brambory byly perfektní... Já to pekla i dýl než hodinu a ještě by to i pár minutek sneslo...Ale byly výborné i jen tak samotné, doma už na všechny ani nezbylo jak se po tom zaprášilo :-)

  • Aneta | 3. 8. 2012 08:12

    A perete taky ručně, protože pračka žere vodu a proud?

  • Pedro | 26. 5. 2012 14:26

    Klidně je do sebe narvi syrové, ušetříš :-)

  • martin | 6. 12. 2011 12:49

    hodinu péct v troubě? No vidím, že peněz mají zatím všichni pořád dost, když si můžou dovolit hodinu něco péct... :-D

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:07

    Já k tomu dělám maso jako minutku.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:05

    Tento recept byl kdysi dávno v časopisu Katka, je výborný a u nás oblíbený, sýru dávám i víc a zalévám pouze smetanou, může se přidat i kmín. ;-)

  • Maťu11 | 9. 11. 2011 14:42

    Vynikající a moc chutná večeře. Jen pro ty co rádi ve všem kus masíčka nebo nějaké uzeniny, bych zkusila přidat orestovanou na kostičky nakrájenou slaninu ;-)

  • Maťu11 | 9. 11. 2011 14:42

    Vynikající a moc chutná večeře. Jen pro ty co rádi ve všem kus masíčka nebo nějaké uzeniny, bych zkusila přidat orestovanou na kostičky nakrájenou slaninu ;-)

  • Agáta Sikorová | 24. 8. 2009 13:26

    Moooc dobré, neměla jsem tvrdý sýr, použila jsem platkovaný toustový, který jsem rozložila až na poslední vrstvu brambor, výsledek byl vynikající, chutnalo nám to i za studena.

  • Klára Rautenkranzová | 25. 7. 2006 16:07

    No dnes to zkouším, tak snad uspěju a bude to dobrý.:-)

  • kackac | 1. 11. 2005 17:38

    Bylo to naprosto úžasné jídlo, přidala jsem ještě nakrájenou uzeninu a manželovi to moc chutnalo! :)

  • Mária Jellúšová | 17. 6. 2005 10:12

    Výborná a jemná chu't. Přidala jsem ještě malou plechovku hrášku. Příště zkusím vrchní vrstvu sýra přidat až ke konci pečení, pustilo mi to nějak moc vody..:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Mléko Muškátový květ Pepř mletý Smetana Sůl Tuk Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Kávěnky

Kávěnky

Kávová poleva

Kávová poleva

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

285
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
104
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
29
Zapečená brokolice s těstovinami
Zapečená brokolice s…
25
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
24
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory III
Gratinované brambory III
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované kedlubny s kapustou
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
Gratinované pórky v šunce s bešamelem
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory s cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact