• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované brambory (nejen) s fenyklem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 800
      g brambory oloupané
    • 1
      ks zeleninový fenykl menší plod
    • 100
      g anglická slanina nebo váhalova, lze použít i šunku
    • rozmarýn dle chuti, nasekaný
    • koření dle chuti nebo kořenící směs
    • sůl
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • mléko na případné podlití
    • tvrdý sýr dle chuti na posypání

Postup přípravy receptu

1
Brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků zaplníme dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku, na které nasypeme trochu čerstvě nasekaného rozmaránu (lze i tymián), na slabé plátky pokrájený očištěný fenykl, na nudličky pokrájenou slaninu, osolíme, okořeníme a zakryjeme zbylou polovinou brambor. Pak vše zalijeme smetanou, osolíme, přidáme ještě trochu rozmarýnu, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 15-20 minut. Pak odklopíme a dopečeme doměkka. Ke konci pečení můžeme posypat sýrem, který na bramborách necháme rozpustit. Pokud je třeba, po odkrytí podlijeme mlékem, aby se nám brambory nepřipalovaly. Po vyndání z trouby necháme krátce odstát, pak nandaváme.
2
Podáváme se zeleninovým salátem.
3
Pokud chceme mít pokrm bezmasý, uzeninu vynecháme nebo použijeme místo uzeniny například uzené tofu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty

Gratinované brambory (nejen) se…

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Vegetariánské a zdravé Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Z mléka / sýra Ze zeleniny Brambory Uzeniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Koření Mléko Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl Tvrdý sýr Zeleninový fenykl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Dobrý perník

Dobrý perník

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Červené špagety
Červené špagety
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 10.10.2025

Deník Aha! 10.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty
Gratinované brambory (nejen) se…
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact