• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory Dauphinoise
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované brambory Dauphinoise

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
5fotografií
Nahrát fotku
 

Na tenoučké plátky nakrájené brambory krátce povařené ve smetaně s tymiánem, bobkovým listem a česnekem, a následně zapečené, jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Až tento pokrm pocházející z provincie Dauphiné na jihovýchodě Francie ochutnáte, pochopíte.

Suroviny

4 porce
  • na formu 20 x 30 cm
    • 800
      g brambory varný typ B
    • snítka tymiánu čerstvý, několik snítek
    • 4
      ks bobkový list
    • 3
      stroužek česnek
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • máslo na vymazání formy
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky tenké asi 1 mm. Dejte je do hrnce s širším dnem, přidejte tymián, bobkové listy, oloupané a plochou stranou nože rozmáčknuté stroužky česneku. Vše zalijte smetanou tak, aby byly brambory ponořené, dobře osolte a opepřete. Přiveďte k varu a na mírném plameni povařte asi 4 minuty, občas opatrně promíchejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Pekáč nebo zapékací mísu vymažte máslem. Plátky brambor přendejte do pekáče tak, aby vytvořily několik hustých vrstev. Česnek i bylinky odstraňte a na brambory nalijte smetanu, v níž se vařily. Pekáč dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte je asi 30 minut. Povrch by měl zcela zezlátnout.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory a batáty

Gratinované brambory a batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Snítka tymiánu Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Meruňkový kompot
Meruňkový kompot
17
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty
Gratinované brambory (nejen) se…
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory III
Gratinované brambory III
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory Dauphinoise
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact