• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory Dauphinoise
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované brambory Dauphinoise

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
5fotografií
Nahrát fotku
 

Na tenoučké plátky nakrájené brambory krátce povařené ve smetaně s tymiánem, bobkovým listem a česnekem, a následně zapečené, jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Až tento pokrm pocházející z provincie Dauphiné na jihovýchodě Francie ochutnáte, pochopíte.

Suroviny

4 porce
  • na formu 20 x 30 cm
    • 800
      g brambory varný typ B
    • snítka tymiánu čerstvý, několik snítek
    • 4
      ks bobkový list
    • 3
      stroužek česnek
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • máslo na vymazání formy
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky tenké asi 1 mm. Dejte je do hrnce s širším dnem, přidejte tymián, bobkové listy, oloupané a plochou stranou nože rozmáčknuté stroužky česneku. Vše zalijte smetanou tak, aby byly brambory ponořené, dobře osolte a opepřete. Přiveďte k varu a na mírném plameni povařte asi 4 minuty, občas opatrně promíchejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Pekáč nebo zapékací mísu vymažte máslem. Plátky brambor přendejte do pekáče tak, aby vytvořily několik hustých vrstev. Česnek i bylinky odstraňte a na brambory nalijte smetanu, v níž se vařily. Pekáč dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte je asi 30 minut. Povrch by měl zcela zezlátnout.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory a batáty

Gratinované brambory a batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Snítka tymiánu Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

39
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v…
33
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…
24
Květáková polévka + obalovaný květák
Květáková polévka +…
24
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Černá ovce královské rodiny?  Princezna Margaret a její sadistické sklony

Černá ovce královské rodiny? Princezna Margaret a její sadistické sklony

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty
Gratinované brambory (nejen) se…
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory III
Gratinované brambory III
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory Dauphinoise
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact