• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory Dauphinoise
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované brambory Dauphinoise

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
Gratinované brambory Dauphinoise
5fotografií
Nahrát fotku
 

Na tenoučké plátky nakrájené brambory krátce povařené ve smetaně s tymiánem, bobkovým listem a česnekem, a následně zapečené, jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Až tento pokrm pocházející z provincie Dauphiné na jihovýchodě Francie ochutnáte, pochopíte.

Suroviny

4 porce
  • na formu 20 x 30 cm
    • 800
      g brambory varný typ B
    • snítka tymiánu čerstvý, několik snítek
    • 4
      ks bobkový list
    • 3
      stroužek česnek
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • máslo na vymazání formy
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky tenké asi 1 mm. Dejte je do hrnce s širším dnem, přidejte tymián, bobkové listy, oloupané a plochou stranou nože rozmáčknuté stroužky česneku. Vše zalijte smetanou tak, aby byly brambory ponořené, dobře osolte a opepřete. Přiveďte k varu a na mírném plameni povařte asi 4 minuty, občas opatrně promíchejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Pekáč nebo zapékací mísu vymažte máslem. Plátky brambor přendejte do pekáče tak, aby vytvořily několik hustých vrstev. Česnek i bylinky odstraňte a na brambory nalijte smetanu, v níž se vařily. Pekáč dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte je asi 30 minut. Povrch by měl zcela zezlátnout.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory a batáty

Gratinované brambory a batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Snítka tymiánu Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Makové koláčky

Makové koláčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Domácí nugát

Domácí nugát

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

25
Houbový guláš
Houbový guláš
20
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Red velvet dort
Red velvet dort

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty
Gratinované brambory (nejen) se…
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory III
Gratinované brambory III
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s cibulí
Gratinované brambory s hořčicí
Gratinované brambory s hořčicí
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory Dauphinoise
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact