• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory
Napište svůj komentář k receptu

Gratinované brambory

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 81
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
4fotografie
Nahrát fotku
 

Gratinované brambory jsou oblíbené jak pro svou snadnou přípravu, tak výtečnou chuť, kterou jim v tomto receptu dodává také cibule, česnek a čedar. Vychutnat si je můžete jen samotné nebo jako skvělou přílohu např. k rybám.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory menší, typ B
    • 3
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • máslo na vymazání zapékací mísy
    • 400
      g smetana ke šlehání 30%
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g sýr čedar

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte nahrubo.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Zapékací mísu vymažte máslem, naskládejte do ní vrstvu brambor, dobře osolte a opepřete, přidejte cibuli, česnek a sýr. Takto pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Končete vrstvou brambor a troškou sýra. Nezapomeňte každou vrstvu dobře osolit.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

3
Vše rovnoměrně zalijte smetanou a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Brambory se budou péct asi 50 minut. Tip: Doba pečení závisí na tom, jak velkou máte zapékací mísu a jak vysoká je tím pádem vrstva brambor. Ideálně by měla mít tak 3 cm. Silnější vrstvu pečte o 10–15 minut déle, pokud budou brambory už hezky zlaté, zakryjte je na závěr pečení alobalem. Nižší vrstva brambor bude naopak propečená dříve.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované brambory a batáty

Gratinované brambory a batáty

Gratinované brambory Dauphinoise

Gratinované brambory Dauphinoise

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Máslo Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Čedar

Lasagne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Italská caponata

Italská caponata

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Lasagne

Poslední sledované recepty

421
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
101
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
91
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
46
Marinovaný losos
Marinovaný losos
17
Jednoduchá kokosová buchta
Jednoduchá kokosová…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Granola s ořechy
Granola s ořechy
Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Gratinovaná brokolice
Gratinovaná brokolice
Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Gratinované brambory (nejen) s česnekem
  • Recepty.cz
  • Gratinované brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact