g
ementál
nebo jiný tvrdý sýr (pro lepší chuť až 250g)
máslo
na vymazání formy
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Játra umyjeme, nadrobno nasekáme, žampiony a cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Žampiony opečeme na másle, přidáme cibuli a společně dusíme. Přimícháme játra, opečeme, čas od času podlejeme zeleninovým vývarem a dusíme do měkka. Vmícháme smetanu, vaříme do zhoustnutí, dochutíme solí a pepřem.
2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Do vymazané formy dáme těstoviny, na ně rozdělíme játra se žampiony, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
Skvělé jídlo. Žampionů jsem dál méně, ale chutná to výborně.
Petr Novotný
|18. 5. 2009 15:36
Nejbáječnější recept, který jsem tu vyzkoušel. Jen drobná obměna - nic nevrstvím, směs smíchám s těstovinami a 100g sýru, na pekáčku dalšími 100g posypu a pak teprve zapékám..