• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gratinovaná brokolice
Napište svůj komentář k receptu

Gratinovaná brokolice

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gratinovaná brokolice
Gratinovaná brokolice
Gratinovaná brokolice
Gratinovaná brokolice
Gratinovaná brokolice
Gratinovaná brokolice
Gratinovaná brokolice
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks brokolice
    • 150
      g anglická slanina nebo váhalova, moravská... cca
    • 1
      ks rozšlehané vejce větší
    • 1
      dl smetana na vaření nebo mléko
    • 100
      g sýr niva nebo takový, který máme nejraději- Gouda, Čedar, zauzený...
    • sůl
  • Dle chuti
    • muškátový květ
    • česnek
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na menší kousky a ve vroucí osolené vodě povaříme vše cca 2 minuty. Pak scedíme a necháme na cedníku okapat.
2
Zapékací mísu si vyložíme plátky slaniny, do které pak nasypeme předvařenou brokolici, kterou posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme vejcem rozmíchaným v mírně osolené smetaně (pozor na sýr, je už slaný!). Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 15-20 minut zakryté, pak odklopíme a krátce dopečeme do mírného zezlátnutí sýru. Před podáváním necháme brokolici chviličku odstát, lépe se pak krájí.
3
Podáváme samotné se zeleninovým salátem nebo s vařeným bramborem.
4
Na gratinovanou brokolici můžeme použít i méně výrazné obyčejnější či jemnější sýry, kdy do smetanové zálivky přidáme na dochucení například česnek, muškátový květ, pepř... nebo slaninou nevyložíme zapékací mísu, ale pokrájíme jí na kostičky, promícháme v míse s brokolicí a zapečeme jí se sýrem a smetanou tímto způsobem.
5
Lze jíst i vychladlá, na způsob zeleninového slaného koláče.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Krémový salát z brokolice, rajčat a vojtěšky

Krémový salát z brokolice, rajčat a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Pečení Velikonoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brokolice Česnek Muškátový květ Pepř mletý Rozšlehané vejce Smetana na vaření Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

479
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
98
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
52
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Nova už má náhradu za Kašpárka: V Hell’s Kitchen bude řádit Hranáč z VyVolených!

Nova už má náhradu za Kašpárka: V Hell’s Kitchen bude řádit Hranáč z VyVolených!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Granola
Granola
Granola s ořechy
Granola s ořechy
Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
  • Recepty.cz
  • Gratinovaná brokolice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact