Připravte si domácí granolu, která je ideální jako chutná a energetická snídaně. Ovesné vločky, mandle, vlašské a pekanové ořechy doplňuje směs semínek a sušené ovoce. O sladkou chuť se postará javorový sirup.
Předehřejte troubu na 160 °C. Do mísy dejte ovesné vločky, mandle, vlašské ořechy, pekanové ořechy, kokosové hobliny, lněná semínka,chia semínka, třtinový cukr, sůl a skořici. V pánvi na nízkém stupni zahřejte kokosový olej a javorový sirup, nasypte suché přísady a dobře promíchejte.
Směs rovnoměrně rozložte na velký plech a pečte 20 minut. Pak vyjměte z trouby, přidejte sušené ovoce a pražená slunečnicová semínka a zamíchejte. Zvyšte teplotu na 170 ° C a vraťte do trouby na dalších 5-8 minut.
3
Ke konci pečení granolu častěji kontrolujte, protože má tendenci rychle hnědnout, díky kokosovému oleji zůstane krásně křehká. Zhruba za 27 min. ji vyjměte z trouby a nechte úplně vychladnout. Podávat ji můžete s mlékem nebo jogurtem. Ve vzduchotěsné nádobě může vydržet až několik týdnů.